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academic article
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- The Effects of 32 Weeks of Multicomponent Training with Different Exercises Order in Elderly Women’s Functional Fitness and Body Composition. Medicina. 2022
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- Advances in Sheep and Goat Meat Products Research. Advances in Food and Nutrition Research. 87:305-370. 2019
- BISIPORC ¿ Produção extensiva de porcos da raça Bísara em dois sistemas alternativos: engorda com concentrado vs castanha. Resultados preliminares de características das carcaças e da carne BISIPORC - Extensive production of Bísaro pigs in two alternative systems: fattening with concentrate vs. chestnut. Preliminary results of carcass and meat characteristics 2019
- Caracteristicas sensoriais de chouriças de carne de porco bísaro. Efeito da alteração dos níveis de sal e do tempo de cura 2019
- Composição e análise sensorial de truta-fário selvagem e de aquacultura (Salmo trutta) e de truta-arco-íris de aquacultura (Oncorhynchus mykiss). XXI Congresso Nacional de Zootecnica. 19-21 Setembro Universidade de Évora Portugal . 2019
- Análise sensorial de produtos curados. Presunto e pá de porco Bísaro vs pernas curadas de ovinos e caprinos 2018
- Efeito do tempo de cura nas características físico-químicas de presunto bísaro 2018
- A avaliação sensorial de produtos cárneos de porco 2017
- A avaliação sensorial de produtos cárneos de porco Bísaro 2017
- BISIPORC - Produção extensiva de porcos da raça Bísara em dois sistemas alternativos: engorda com concentrado vs castanha. Resultados preliminares de características das carcaças e da carne 2017
- Produção extensiva de porcos da raça Bísara em dois sistemas alternativos: engorda com concentrado vs castanha. Resultados preliminares de características das carcaças e da carne 2017
- Fermented Meat Products. FOOD MICROBIOLOGY: PRINCIPLES INTO PRACTICE, VOL 2: MICROORGANISMS IN FOOD PRESERVATION AND PROCESSING. 78-94. 2016
- Consumers' preferences for meat of Cabrito Transmontano. Effects of sex and carcass weight. SPANISH JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH. 2010
- Avaliação da qualidade sensorial de carne de borrego Terincho. Efeito do sexo e do peso da carcaça. 2009
- Transmontano Effect of sex and carcass weight on sensory quality of goat meat of Cabrito Transmontano 2009
- Milk-fed (cabrito) preferences.. Proceedings of 9th International Conference on Goats.. 88-10. 2008
- Sensory quality evaluation of Serrana Kids meat: effect of sex and carcass weight. Book of Abstracts of 58th Annual Meeting of EAAP. 242-10. 2007
- THE USE OF ULTRASONOGRAPHY TO PREDICT CARCASS COMPOSITION IN. Current Opinion in Food Science. 1-10. 2007
- THE USE OF ULTRASONOGRAPHY TO PREDICT CARCASS COMPOSITION IN KIDS. Poljoprivreda. 13:213-217. 2007
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chapter
- Alheira 2022
- Chouriça de Carne 2022
- História das marcas de qualidade 2019
- Meat Quality, Brands and Consumer Trends. 21-29. 2019
- Tipos de marcas de qualidade 2019
- Proyectos en co-promoción (Integración vertical): UNA EXPERIENCIA PORTUGUESA. 162-166. 2014
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conference paper
- Book of Abstracts of the 73rd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. 47th Annual Meeting of EAAP. 355-355. 2022
- Can the inclusion of different olive oil cakes on diet affect carcass quality of Bísaro?. 652-652. 2022
- Utilização de bagaço de azeitona na alimentação de porcos Bísaro. Efeito nas características físico-químicas e sensoriais do músculo longissimus. 107-107. 2022
- Scrotal morphometry of male Bísaro pig treated with two or three administrations of Improvac - preliminary results. 513-513. 2020
- Análise dos efeitos da redução e substituição de NaCl na qualidade físico-química de chouriças de carne de porco bísaro. 162-162. 2019
- Análise exploratória sobre a qualidade sensorial da carne de cordeiros das raças Churra Galega Bragançana Branca (DOP) e Churra Galega Bragançana Preta. 265-269. 2019
- As folhas de oliveira cv. cobrançosa, como fonte de compostos ativos: efeito do processo no teor de antioxidantes. 65-65. 2019
- Breed differences on sensory characteristics of sheep meat by a taste panel. 216-216. 2019
- Caracteristicas sensoriais de chouriças de carne de porco bísaro. Efeito da alteração dos níveis de sal e do tempo de cura 2019
- Caracterização sensorial de chouriças de carne de vinhais (com formulação IGP) para assar. 179-183. 2019
- Características sensoriais de lombo de porco: Bísaro alimentados com e sem castanha vs comercial. 253-257. 2019
- Composição e análise sensorial de truta-fário selvagem e de aquacultura (Salmo trutta) e de truta- arco-íris de aquacultura (Oncorhynchus mykiss) 2019
- Diferenças entre raças nas características sensoriais de carne de cabrito por um painel de provadores qualificado. 159-159. 2019
- Efecto de la raza y de la alimentación sobre las características sensoriales de lomo de cerdo Bísaro con y sin castaña vs comercial. XVIII Jornadas sobre Producción Animal: AIDA. 546-548. 2019
- Efeito da alteração dos níveis de sal nas características sensoriais de chouriças de carne bísaro em dois tempos de cura. 147-151. 2019
- Efeito da torra e temperatura de conservação nas características físico-químicas e sensoriais de amêndoa Cv. Duro Italiano. 101-102. 2019
- Effect of ripening time and salt reduction or substitution in pork sausages sensory characteristics. 220-220. 2019
- Estratégias de valorização de produtos cárneos de ovinos em Portugal. 217-221. 2019
- História das marcas de qualidade 2019
- Produtos cárneos de ovinos em Portugal: mercados, preços e tendências de consumo. 211-216. 2019
- Pão enriquecido com extratos e folhas de oliveira com vista à sua valorização: estudo de aceitabilidade por parte dos consumidores. 190-190. 2019
- Qualidade sensorial e aceitação pelos consumidores das trutas fário selvagem e cultivada (Salmo trutta L. 1758) e arco-íris cultivada 2019
- Tipos de marcas de qualidade. Marcas de calidad de carne en Iberoamerica - Caribe, Sudamerica y Peninsula Iberica (Congresso Iberoamericano de). 2019
- Towards a sustainable sheep production in mountain territories: value added products. 534-537. 2019
- Preferência organoléptica de hidroméis. 313-314. 2017
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- O doente politraumatizado grave: resultados em saúde e independência funcional 2015
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- Avaliação das atividades anti-inflamatória e anti-mutagénica de pólen apícola português 2014
- Anthocyanin profiles of Crataegus monogyna Jacq. fruits in different maturity stages 2013
- Autenticidad de salchichas de carne de ovino y caprino. 724-726. 2013
- Caracterización de la producción de mantas de carne salada y seca de ovinos y caprinos en ambiente preindustrial. 709-711. 2013
- Caracterización sensorial de salchichas frescas de ovino y caprino. 727-729. 2013
- Development of paraben-free hydrogel based on plant extracts for topical application 2013
- Evaluación microbiológica de embutidos de ovino y caprino. 308-313. 2013
- Evaluation of growth inhibitory activity of Crataegus monogyna Jacq. flower bud extracts against human tumor cell lines 2013
- Studio de la seguridad alimentar y de la calidad sensorial de piernas curadas de ovinos y caprinos. 349-355. 2013
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- Estudo da segurança alimentar e da qualidade sensorial de presuntos 2012
- Flores e frutos imaturos de Crataegus monogyna revelam elevado potencial antioxidante. 2012
- Meat quality of goat and sheep sausages. 239. 2012
- Taste of a new product: sheep and goat sausages 2012
- Análisis sensorial de carne seca y salada de ovinos y caprinos. 715-717. 2011
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- Calidad de los componentes del 5º cuarto en bovinos de la raza Mirandesa. 706-708. 2011
- Calidad física de carne seca y salada de ovinos y caprinos. 712-714. 2011
- Calidad química de carne seca y salada de ovinos y caprinos. 709-711. 2011
- Características al sacrificio de canales de “cabrito transmontano”. 754-756. 2011
- Preferencias de los consumidores por carne salada de ovejas y cabras. 129-133. 2011
- Qualidade da carne de caprinos da raça Serrana 2011
- Breed and sex effect on pork meat quality 2010
- Goat meat quality. Effects of salting, air-drying and ageing processes 2010
- Qualidade da carne de caprinos da raça Serrana. 1-10. 2010
- The quality of a new sheep meat product: effect of salting and ageing process. 47th Annual Meeting of EAAP. 125. 2010
- Avaliação da qualidade sensorial de carne de borrego Terincho. Efeito do sexo e do peso da carcaça. 310-314. 2009
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- Breed and sex effect on pork meat quality. 280. 2009
- Características de calidad de la canal del cabrito transmontano.. 496-498. 2009
- Características físicas y químicas de las principales carnes comercializadas en el NE de Portugal.. 598-600. 2009
- Estimativa da composição da carcaça e dos depósitos de gordura de cabritos a partir da medida de gravidade específica. 318-321. 2009
- Milkfed kid (cabrito transmontano) meat physicochemical quality. 461. 2009
- Effect of sex and carcass weight (4, 6 e 8 kg) on carcass and meat quality of “Cabrito Transmontano” (PDO). 2008
- Effect of sex and carcass weight on carcass and meat quality of ¿Cabrito Transmontano¿ PDO. 2008
- Effect of sex and carcass weight on carcass and meat quality of “Cabrito Transmontano” PDO.. 82. 2008
- Milk-fed kid (cabrito) preferences 2008
- Sensory quality evaluation of Serrana Kids meat: effect of sex and carcass weight. Book of Abstracts of 58th Annual Meeting of EAAP. 242. 2007
- Efeito do sexo, peso da carcaça e grau de maturidade nos tecidos da carcaça de cabritos serranos. 157-164. 2006
- Efeito do sexo, peso de carcaça e grau de maturidade nas medidas e peças da carcaça de cabritos Serranos 2006
- Qualidade da carcaça e da carne de cabritos Serranos 2006
- The influence of sex and carcass weight on carcass composition of Serrana kids 2006
- Efecto del sexo y el peso de sacrifício sobre la calidad de la canal en cabritos de raza Serrana variedad Transmontana. 652-655. 2005
- Efecto del sexo, tipo de nacimiento y edad de la madre en el crecimiento de corderos de la raza Churra Galega Bragançana. 369-371. 2005
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- Lamb meat tenderness prediction using neural networks and sensitivity analysis. 177-181. 2005
- Medidas de espesor de grasa subcutanea, profundidad y anchura del M. Longissimus dorsi y peso canal fria como predictoras de la composición tisular de la canal de cabritos de Raza Blanca Celtibérica. 47-50. 2005
- Medidas de espesor de grasa subcutânea, profundidad y anchura del M. Longissimus dorsi y peso canal fria, como predictoras de la composición regional de la canal de cabritos de raza Blanca Celtibérica.. 51-54. 2005
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- Previsão da tenrura da carne de cordeiro via redes neuronais artificiais e análise de sensibilidade 2005
- Prédiction de la composition tissulaire de la carcasse de chevreux Blanca Celtibérica. 395. 2005
- Sex and carcass weight effects on Serrana Kids carcass and meat characteristics. 246. 2004
- Efecto del peso y del sexo sobre la calidad de la canal y de la carne de corderos de la raza Churra Galega Mirandesa. VI Jornadas sobre produccion animal. 106-108. 2003
- Repetibilidad y reproducibilidad de las medidas de tejidos in vivo efectuadas con ultrasonidos en ovejas adultas y sus correlaciones con la condición corporal. VI Jornadas sobre produccion animal. 145-147. 2003
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- Estimación de la composición de la canal por ultrsonidos y por el modelo comunitario de clasificación de canales ligeras. VI Jornadas sobre produccion animal. 622-624. 2001
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document
- Pão enriquecido com extratos e folhas de oliveira com vista à sua valorização: estudo de aceitabilidade por parte dos consumidores 2019
- A Atitude dos Enfermeiros do Distrito de Bragança Face ao Idoso. 50-50. 2014
- Evaluation of growth inhibitory activity of Crataegus monogyna Jacq. flower bud extracts against human tumor cell lines 2013
- Lamb meat tenderness prediction using neural networks and sensitivity analysis 2005
- Previsão da tenrura da carne de cordeiro via redes neuronais artificiais e análise de sensibilidade 2005
- Can NIR Replace a Panel of Tasters in Sensory Analysis of Dry-Cured Bísaro Loin?
- Did the Addition of Olive Cake in the Finishing Diet of Bísaro Pigs Affect the Volatile Compounds and Sensory Characteristics of Dry-Cured Loin and Dry-Cured “Cachaço”?
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journal article
- Can Near-Infrared Spectroscopy Replace a Panel of Tasters in Sensory Analysis of Dry-Cured Bísaro Loin?. Foods. 1-15. 2023
- Novel Approaches to Improve Meat Products’ Healthy Characteristics: A Review on Lipids, Salts, and Nitrites. Foods. 2962-2962. 2023
- The Impact of Multicomponent Exercise Protocols Order on the Maximum Voluntary Contraction of Older Women. Applied Sciences. 1-13. 2023
- Did the Addition of Olive Cakes Obtained by Different Methods of Oil Extraction in the Finishing Diet of Bísaro Pigs Affect the Volatile Compounds and Sensory Characteristics of Dry-Cured Loin and “Cachaço”?. Foods. 2499-2499. 2023
- Effect of the Inclusion of Olive Cake in the Diet on the Physicochemical Characteristics of Dry-Cured Loin and Dry-Cured “Cachaço” of Bísaro Pig. Applied Sciences. 1439-1439. 2023
- SVM Regression to Assess Meat Characteristics of Bísaro Pig Loins Using NIRS Methodology. Foods. 470-470. 2023
- Market opportunities and new sheep meat products produced by sustainable farming system. European Journal of Applied Sciences. 72-87. 2023
- Sodium Reduction in Traditional Dry-Cured Pork Belly Using Glasswort Powder (Salicornia herbacea) as a Partial NaCl Replacer. Foods. 3816-3816. 2022
- EMG Signal Processing for the Study of Localized Muscle Fatigue—Pilot Study to Explore the Applicability of a Novel Method. International Journal of Environmental Research and Public Health. 1-11. 2022
- Chemical, Physicochemical and Sensorial Characterization of Nitrite-Free Dry-Cured Bísaro Shoulders. Foods. 3079-3079. 2022
- Effect of Blood Flow Restriction Technique on Delayed Onset Muscle Soreness: A Systematic Review. Medicina. 1-14. 2022
- Can the Introduction of Different Olive Cakes Affect the Carcass, Meat and Fat Quality of Bísaro Pork?. Foods. 1-1650. 2022
- The effects of 32 weeks of multicomponent training with different exercises order in elderly women’s functional fitness and body composition. Medicina. 1-15. 2022
- Physicochemical Composition and Sensory Quality of Goat Meat Burgers. Effect of Fat Source. Foods. 1824-1824. 2021
- Effect of NaCl Replacement by other Salts on the Quality of Bísaro Pork Sausages (PGI Chouriça de Vinhais). Foods. 961. 2021
- Atributos sensoriales de lomo de cerdo Bísaro, alimentado con y sin castaña, vs. comercial. ITEA Informacion Tecnica Economica Agraria. 44-51. 2021
- Consumer perceptions towards healthier meat products. Current Opinion in Food Science. 147-154. 2021
- Non-Destructive Imaging and Spectroscopic Techniques for Assessment of Carcass and Meat Quality in Sheep and Goats: A Review. Foods. 2020
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- Efeito da torra e temperatura da conservação nas características físico-químicas e sensoriais de miolo de amêndoa da variedade tradicional Duro Italiano. Revista de Ciências Agrárias. 91-98. 2020
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- A avaliação sensorial de produtos cárneos de porco Bísaro. Revista de Ciências Agrárias. 353-358. 2019
- Caracteristicas sensoriais de chouriças de carne de porco bísaro. Efeito da alteração dos níveis de sal e do tempo de cura. Revista Portuguesa de Zootecnia. 233-238. 2019
- Composição e análise sensorial de truta-fário selvagem e de aquacultura (Salmo trutta) e de truta-arco-íris de aquacultura (Oncorhynchus mykiss). Revista Portuguesa de Zootecnia. 239-244. 2019
- Estudo exploratório sobre a qualidade sensorial da carne de caprinos das raças serrana transmontana e preta de Montesinho. Revista Portuguesa de Zootecnia. 17-22. 2019
- Physicochemical characteristics of sheep and goat pates. differences between fat sources and proportions. Heliyon. 2019
- Body composition and sensory quality of wild and farmed brown-trout (Salmo trutta) and of farmed rainbow-trout (Oncorhynchus mykiss). Brazilian Journal of Food Technology. 2018
- Análise sensorial de produtos curados. Presunto e pá de porco Bísaro vs pernas curadas de ovinos e caprinos. Revista Portuguesa de Zootecnia. 75-81. 2018
- Efeito do tempo de cura nas características físico-químicas de presunto bísaro. Revista Portuguesa de Zootecnia. 33-39. 2018
- BISIPORC – Extensive production of Bísaro pigs in two alternative systems: fattening with concentrate vs. chestnut. Preliminary results of carcass and meat characteristics. Revista de Ciências Agrárias. 359-364. 2017
- BISIPORC: Extensive production of Bísaro pigs in two alternative systems: fattening with concentrate vs. chestnut. Preliminary results of carcass and meat characteristics. Revista de Ciências Agrárias. 359-364. 2017
- Effect of salting and ripening on the physicochemical and sensory quality of goat and sheep cured legs. Meat Science. 163-169. 2017
- Microbiological quality and sensory evaluation of new cured products obtained from sheep and goat meat. Animal Production Science. 391-400. 2017
- Effect of caponisation on physicochemical and sensory characteristics of chickens. Animal. 978-986. 2016
- Physicochemical composition and sensory quality evaluation of capon and rooster meat. Poultry Science. 1211-1219. 2016
- An approach to predict chemical composition of goat Longissimus thoracis et lumborum muscle by Near Infrared Reflectance spectroscopy. Small Ruminant Research. 40-43. 2015
- Physicochemical properties, fatty acid profile and sensory characteristics of sheep and goat meat sausages manufactured with different pork fat levels. Meat Science. 114-120. 2015
- Sensory Characterization and Consumer Preference Mapping of Fresh Sausages Manufactured with Goat and Sheep Meat. Journal of Food Science. S1568-S1573. 2015
- Biological activities of commercial bee pollens: Antimicrobial, antimutagenic, antioxidant and anti-inflammatory. Food and Chemical Toxicology. 233-239. 2014
- Effect of breed and sex on pork meat sensory evaluation. Food and Nutrition Sciences. 599-605. 2014
- New sheep and goat products: “Mantas” and sausages. An integrated project in co-promotion.. Options Mediterraneennes. Série A. 273-278. 2014
- Short communication: Quality of ewe and goat meat cured product mantas. an approach to provide value added to culled animals. Canadian Journal of Animal Science. 459-462. 2014
- Development of hydrosoluble gels with Crataegus monogyna extracts for topical application: Evaluation of antioxidant activity of the final formulations. Food Research International. 175-180. 2013
- Effect of Erica sp. honey against microorganisms of clinical importance: Study of the factors underlying this biological activity. Molecules. 4233-4246. 2013
- Pork meat quality of preto alentejano and commercial largewhite landrace cross. Journal of Integrative Agriculture. 1961-1971. 2013
- Use of generalized Procrustes analysis (GPA) to test the effects of sex and carcass weight on sensory quality evaluations of Terrincho lamb meat. 485-488. 2013
- Antimicrobial activity, phenolic profile and role in the inflammation of propolis. Food and Chemical Toxicology. 1790-1795. 2012
- Comprehensive study of honey with protected denomination of origin and contribution to the enhancement of legal specifications. Molecules. 8561-8577. 2012
- Crataegus monogyna buds and fruits phenolic extracts: Growth inhibitory activity on human tumor cell lines and chemical characterization by HPLC-DAD-ESI/MS. Food Research International. 216-523. 2012
- Portuguese bee pollen: Palynological study, nutritional and microbiological evaluation. International Journal of Food Science. 429-435. 2012
- Effect of sex and carcass weight on carcass traits and meat quality in goat kids of Cabrito Transmontano. SPANISH JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH. 753-760. 2011
- Goat meat quality. Effects of salting, air-drying and ageing processes. Small Ruminant Research. 55-58. 2011
- Consumers’ preferences for meat of cabrito transmontano. Effects of sex and carcass weight. SPANISH JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH. 936-945. 2010
- Effect of sex and carcass weight on sensory quality of goat meat of Cabrito Transmontano. American Journal of Animal Science. 711-715. 2009
- Effect of sex and carcass weight on sensory quality of goat meat of Cabrito Transmontano. American Journal of Animal Science. 711-715. 2009
- Non-genetic factors affecting live weight and daily gain weight in Serrana Transmontano kids. Small Ruminant Research. 125-128. 2009
- The use of ultrasonography to predict carcass composition in kids. Poljoprivreda. 191-196. 2007
- Breed and maturity effects on Churra Galega Bragançana and Suffolk lamb carcass characteristics: Killing-out proportion and composition. Meat Science. 288-293. 2006
- In vivo estimation of lamb carcass composition by real-time ultrasonography. Meat Science. 289-295. 2006
- Lamb meat quality assessment by Support Vector Machines. Current Opinion in Food Science. 1-10. 2006
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