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Pereira, Ermelinda Lopes
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academic article
- Assessment of thermal comfort and indoor air quality in an operating theatre environment. Progress in Industrial Ecology, An International Journal. 15:183. 2022
- Manual de boas práticas: amêndoa e avelã 2022
- Effect of using microperforated bags on the storage of chestnut (Castanea sativa Mill.) for six months. Resumo publicado na Millenium, Food Science & Technology 2(ed espec nº 8), 73 2021
- Effect of using microperforated bags on the storage of chestnut (Castanea sativa Mill.) for six months. Resumo publicado na Millenium, Food Science & Technology 2(ed espec nº 8), 73 2021
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento 2021
- Evaluation of knowledge, attitudes and practices regarding food hygiene and safety among perishable food handlers of a hypermarket in Portugal. Journal of Advances in Food Science & Technology. 2:181-190. 2015
- EVALUATION OF SOIL ORGANIC CARBON STORAGE IN A SUSTAINABLE FOREST CHESTNUT MANAGEMENT CONTEXT. Acta Horticulturae. 161-165. 2014
- Aboveground production and C flux in three chestnut high forest stands in Northern Portugal. Acta Horticulturae. 866:711-717. 2010
- CARACTERIZAÇÃO DA FERTILIDADE QUÍMICA DE LAMEIROS DO NORDESTE TRANSMONTANO. Current Opinion in Food Science. 81-86. 2010
- AVALIAÇÃO DAS CONDIÇÕES MICROBIOLÓGICAS DO AR AMBIENTE EM UNIDADES DE RESTAURAÇÃO. RESULTADOS PRELIMINARES. XVIII Congresso de Zootecnia; II Congresso Ibero-Americano de Zootecnia. 1-10. 2009
- Carbon and nutrient inputs by litterfall into three chestnut high forest stands in Northern Portugal. Acta Horticulturae. 815:69-74. 2009
- Concentrações e fluxos de nutrientes no gotejo e escorrimento do tronco de Fraxinus angustifolia Vahl.. Revista de Ciências Agrárias. 32:123-134. 2009
- Estado da arte da investigação silvícola de folhosas de médio crescimento em povoamentos puros e mistos. Sem título. 1-10. 2009
- Influência de uma árvore isolada de freixo (Fraxinus angustifolia. Revista de Ciências Agrárias. 233-245. 2007
- Avaliação do efeito da sombra e da adição de nutrientes na biomassa de vegetação herbácea num lameiro do Nordeste de Portugal. Revista de Ciências Agrárias. 297-311. 2005
- Influência do freixo na qualidade do solo e produção de vegetação em lameiros do Nordeste Transmontano. . Revista das Ciências Agrárias. 27:347-360. 2004
- Aspectos genéricos da influência do freixo nos lameiros do Nordeste Transmontano. Revista de Ciências Agrárias. 25:146-157. 2002
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book
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chapter
- Aplicação de revestimentos na castanha. 119-141. 2022
- Aplicação de revestimentos na castanha / Application of edible coatings in chestnuts 2022
- Caracterização microbiológica do solo da rede de soutos demonstração. ClimCast - Os novos desafios para o souto no contexto das alterações climáticas. 99-102. 2022
- EFFECT OF EXTRACTION CONDITIONS ON FLAVONOIDS, TANNINS, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF CHESTNUT OUTER SHELLS (CASTANEA SATIVA MILLER). 46-67. 2022
- Utilização de embalagens como forma de reduzir a perda de água. 143-154. 2022
- Utilização de embalagens como forma de reduzir a perda de água / Using packaging as a way to reduce water loss 2022
- Utilização de embalagens como forma de reduzir a perda de água. 2022
- Valorização da Castanha / Chestnut Valorization 2020
- Valorização da castanha. 237-247. 2020
- Preparação do solo. Manual de Boas Práticas em Espaços Verdes 2010. 23-28. 2010
-
conference paper
- Application of commercial disinfectants to improve chestnut fruit sanitation 2023
- Aplicação de revestimentos comestíveis em castanha (Castanea sativa): efeito nas propriedades físico-químicas e microbiológicas. 118-118. 2022
- ClimCast - Avaliação por metagenómica da dinâmica e diversidade da comunidade fúngica em soutos jovens no nordeste de Portugal 2022
- ClimCast – Atividade microbiana em solos de soutos jovens: influência da sazonalidade. 195-195. 2022
- ClimCast – Avaliação por metagenómica da dinâmica e diversidade da comunidade fúngica em soutos jovens no nordeste de Portugal.. 237-237. 2022
- Desenvolvimento de purés de castanha e maçã ¿ Caracterização físico-química, microbiológica e sensorial 2022
- Desenvolvimento de purés de castanha e maçã – Caracterização físico-química, microbiológica e sensorial. 1-1. 2022
- Evaluation of the kefir potential to produce a fermented product from chestnut purée: a preliminary study. 54-54. 2022
- Valorização da amêndoa e dos seus subprodutos. 56-58. 2022
- Chestnut purée: a possible growth media for probiotic microorganisms ¿ Preliminary results. 49-49. 2021
- Effect of different packaging materials on the shelf-life of chestnut (Castanea sativa Miller) during short-time storage. 68-68. 2021
- Effect of stirring and ultrasound assisted extraction conditions in flavonoids, tannins, antioxidant and antimicrobial activities of chestnut outer shells (Castanea sativa Miller) 2021
- Compostaje de hojas de lúpulo ricas en nutrientes con paja de trigo y estiércol de vaca en mezclas adecuadas. 240-240. 2020
- Perfil enzimático de leveduras isoladas durante o processamento de azeitonas de mesa da cultivar Negrinha de Freixo. 143-148. 2020
- Caracterização físico-química de dez variedades de amêndoa (Prunus dulcis). 107-108. 2019
- Chutney: um aprovisionamento agridoce. 167-173. 2019
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento. 99-100. 2019
- Efeito de três embalagens e do tempo de armazenamento nas propriedades físico-químicas e qualidade microbiológica de castanhas. 149-149. 2019
- Efeito de três revestimentos comestíveis nas propriedades físico-químicas e qualidade microbiológica de castanhas durante o seu armazenamento. 146. 2019
- Estudo comparativo da microbiologia do solo em soutos demonstração: contributo para o desenvolvimento de estratégias de adaptação sustentáveis. 319-323. 2019
- Exposição ocupacional a Desflurano e Sevoflurano no bloco operatório de uma unidade hospitalar. 238-238. 2019
- Exposição ocupacional de Desflurano e Sevoflurano no bloco operatório de uma unidade hospitalar 2019
- Microrganismos aerotransportados e material particulado em ambiente hospitalar. 362-368. 2019
- Projeto ValNuts: valorização dos frutos secos de casca rija. 28-28. 2019
- Resíduos de Desflurano e Sevoflurano em bloco operatório de uma Unidade Hospitalar. 389-396. 2019
- Valor agronómico de compostados à base de folhas de lúpulo. 22-22. 2019
- Qualidade do ar interior em ambiente geriátrico no nordeste de Portugal: resultados preliminares. 122-125. 2018
- Sanitary-hygienic control of two collective catering units in north of Portugal. 136-137. 2018
- Aplicação de azoto e boro ao solo e foliar em amendoal. 171-171. 2017
- Avaliação do efeito de diferentes regimes hídricos na produtividade da água e rendimento do amendoal. 34-35. 2017
- Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica 2017
- Antioxidant activity of indigenous yeasts isolated during the fermentation of table olives from Northeast of Portugal 2016
- Antioxidant activity of indigenous yeasts isolated during the fermentation oftabíe otïves from Northeast of Portugal 2016
- Contributo para a caracterização morfométrica da raça de abelhas melíferas (Apis mellifera iberiensis) da região norte de Portugal. 135-135. 2016
- Perfil enzimático de leveduras isoladas durante o processamento de azeitonas de mesa da cultivar Negrinha de Freixo 2016
- Pão transmontano: the use of physicochemical characterization and chemometrics in order to achieve the PGI certification 2016
- Bread with stoned table olives – the union of two traditional products of excellence of Trás-os-Montes region, Portugal: preliminary results. 856-859. 2015
- Análise ao processo de fabrico de pão do Nordeste Transmontano com vista à elaboração de um caderno de especificações - estudo preliminar. I Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias: livro de resumos. 2015
- Performances dos láparos e características dos ninhos tratados com uma ou duas aplicações de desinfectante. 78. 2015
- Physic-chemical characterization of a traditional Portuguese bread (Pão Transmontano) towards its future certification – preliminary results 2015
- Physicochemical characterization of a traditional Portuguese bread (Pão Transmontano) towards its future certification – preliminary results. 1980-1983. 2015
- Pão de centeio do olival: desenvolvimento do produto e sua caracterização. 244-244. 2015
- Evaluation of soil organic carbon storage in a sustainable forest chestnut context 2014
- Knowledge, attitudes and practices evaluation on food hygiene and safety among perishable food handlers from a hypermarket in Portugal. 210. 2014
- Microbial population associated to the fermentation process of ¿Negrinha de Freixo¿ table olives produced in Portugal 2014
- Microbial population associated to the fermentation process of “Negrinha de Freixo” table olives produced in Portugal 2014
- Performances dos láparos e características dos ninhos elaborados com aparas de madeira ou palha. 60-61. 2014
- Assessment of literfall in chestnut forest stands: comparison of two sample methods 2013
- Comparação de métodos de amostragem de folhada: Implicações nas estimativas obtidas. 65-65. 2013
- Corte de regeneração de um povoamento de castanheiro bravo aos 65 anos de idade: Efeito no stock de C e nutrientes do solo. 242-242. 2013
- Effects of olive leaf on gut microflora of broiler poultry. 1-1. 2013
- Evaluating soil organic carbon and nutrient storage in a sustainable forest chestnut management context 2013
- Table olives from the Northeast of Portugal: basis for a new protected designation of origin azeitonas de mesa transmontanas. 1. 2013
- The effect of legume cover crops grown in an olive orchard on soil microbial activity. 233-233. 2013
- The effect of legume cover crops on soil phosphorus availability. 228-228. 2013
- The nutritional status and olive yield after three years of the cultivation of legume species as a cover crop in an olive orchard. 234-234. 2013
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais?. 12-12. 2013
- Efeito do tratamento térmico no perfil de ácidos gordos de alheiras do Nordeste Transmontano. 1-319. 2012
- Actividade enzimática de leveduras isoladas na fase final de fermentação natural de azeitonas de mesa da região de Trás-os-Montes. 139-139. 2012
- Atividade enzimática de leveduras isoladas na fase final de fermentação natural de azeitonas de mesa da região de Trás-os-Montes. 315-321. 2012
- Azeitonas de mesa transmontanas: contributo para a sua caracterização e bases para a criação de uma nova Denominação de Origem Protegida (DOP). 33-33. 2012
- Chemical and thermal characterization of a portuguese traditional fermented meat sausage. 78-79. 2012
- Controlo microbiológico de pastas de azeitona processadas com diferentes especiarias e temperos. 141-141. 2012
- Qualidade microbiológica de azeitonas de mesa provenientes de produtores artesanais de Trás-os-Montes. 142-142. 2012
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal. 57-57. 2012
- Microbiological characterization of alheira, a typical Portuguese fermented sausage, and its relation with hygienic conditions of the processing environments. 41-46. 2011
- Carbon and nutrients inputs to the soil in a mixed plantations trial 2011
- Carbon and nutrients stocks in the mineral soil of old high forest chestnut stands 2011
- Evaluation of structural and functional conditions of regional Portuguese kitchens, their legal framing and influence on the quality of the final product. 403-408. 2011
- Evaluation of the practices applied in the preparation of vegetable salads in a catering unit. 409-414. 2011
- Influence of the practices used in lettuce salads preparation in a catering unit in terms of food safety. 973-977. 2011
- Relevância do sistema agro-florestal pastagem-freixo no Nordeste Transmontano. 227. 2011
- Aboveground production and c flux in three chestnut high forest stands in Northern Portugal 2010
- Actividade enzimática e biomassa microbiana do solo em pastagens naturais e melhoradas. IV Congresso Ibérico de la Ciencia del Suelo. 23-23. 2010
- Caracterização da fertilidade química de lameiros do nordeste transmontano. 81-86. 2010
- Carbono e azoto da biomassa microbiana do solo em pastagens melhoradas. 19. 2010
- Ceramic packaging for mineral waters: A preliminary study. 191-194. 2010
- Litterfall and litter decomposition in chestnut high forest stands in northern Portugal 2010
- Microbial biomass and N mineralization in mixed plantations of broadleaves and nitrogen-fixing species 2010
- Assessment of biomass and carbon litterfall in three chestnut high forest stands in Northern Portugal 2009
- Avaliação das condições microbiológicas do ar ambiente em unidades de restauração. Resultados preliminares. 315-317. 2009
- Biomassa microbiana e respiração do solo em pastagens melhoradas. Resultados preliminares. 37. 2009
- Biomassa microbiana e respiração do solo em plantações de folhosas consociadas com uma espécie acessória fixadora de N (Robinia pseudoacacia). 45. 2009
- Estado da arte da investigação silvícola de folhosas de médio crescimento em povoamentos puros e mistos. 262-271. 2009
- Mixed forests plantations with naturalized broadleaves and nitrogen fixing species 2009
- Própolis: efeito na fragilidade osmótica da membrana eritrocitária 2009
- Avaliação das condições microbiológicas de superfícies e manipuladores do ramo alimentar. Resultados preliminares 2008
- Efeito antimicrobiano de duas marcas comerciais de vancomicina em Staphilococcus aureus 2008
- Efeito sinergisco do mel e da ampicilina 2008
- Influência do freixo (Fraxinus angustifolia Vahl) na estrutura e diversidade florística em lameiros do Nordeste de Portugal 2008
- Mineralização do N do solo: caso de estudo num ensaio de plantações mistas de Fraxinus excelsior x Alnus cordata 2008
- Phenolic compounds and antioxidant activity of two regions Portugal propolis. 70. 2008
- The role of scattered Narrow-leafed ash of lameiro systems on livestock production in Northeast Portugal 2008
- Carbon and nutrient inputs by litterfall into three chestnut high forest stands in North Portugal 2007
- Compostos fenólicos e actividade antifúngica do mel de Trás-os-Montes 2007
- Influência da copa de Fraxinus angustifolia Vahl nas características do gotejo e do escorrimento ao longo do tronco. 2007
- Ecologia da vegetação em lameiros com freixos (Fraxinus angustifolia Vahl) no Nordeste de Portugal. 156. 2004
- Mineralização potencial do azoto num lameiro do Nordeste de Portugal. 210. 2004
-
document
- Valorização da amêndoa e dos seus subprodutos. 56-58. 2022
- Valorização da amêndoa e dos seus subprodutos / Valorization of almonds and their by-products. 56-58. 2022
- Effect of stirring and ultrasound-assisted extraction conditions in flavonoids, tannins, antioxidant and antimicrobial activities of chestnut outer shells (Castanea sativa Miller) 2021
- Tecnologias de conservação pós-colheita aplicadas à castanha 2020
- Tecnologias de conservação pós-colheita aplicadas à castanha / Post-harvest preservation technologies applied to chestnuts. V-VI. 2020
- Effect of three edible coatings on the physicochemical properties and microbiological quality of nuts during storage. 2019
- Exposição ocupacional a desflurano e sevoflurano no bloco operatório de uma unidade hospitalar. 2019
- Effect of relative humidity onphysicochemical and microbiologicalproperties of almond kernelsthroughout storageI. 2019
- Chutney: aproveitamento de figo “pingo de mel”. 46. 2019
- Physicochemical characterization of ten varieties of almond. 2019
- Sanitary-hygienic control of two collective catering units in north of Portugal. 135-136. 2018
- Concentrações e fluxos de nutrientes no gotejo e escorrimento do tronco de Fraxinus angustifolia Vahl 2018
- Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica. 213. 2017
- Antioxidant activity of indigenous yeasts isolated during the fermentation of table olives from Northeast of Portugal. 1. 2016
- Pão transmontano: the use of physicochemical characterization and chemometrics in order to achieve the PGI certification. 1. 2016
- Antioxidant activity of indigenous yeasts isolated during the fermentation oftabíe otïves from Northeast of Portugal 2016
- Perfil enzimático de leveduras isoladas durante o processamento de azeitonas de mesa da cultivar Negrinha de Freixo 2016
- Análise ao processo de fabrico de pão do Nordeste Transmontano com vista à elaboração de um caderno de especificações - estudo preliminar. 248. 2015
- Pão de centeio do olival: desenvolvimento do produto e sua caracterização. 244. 2015
- Bread with stoned table olives – the union of two traditional products of excellence of Trás-os-Montes region, Portugal: preliminary results 2015
- Physicochemical characterization of a traditional Portuguese bread (Pão Transmontano) towards its future certification – preliminary results 2015
- Evaluation of knowledge, attitudes and practices regarding food hygiene and safety among perishable food handlers of a hypermarket in Portugal 2015
- Knowledge, attitudes and practices evaluation on food hygiene and safety among perishable food handlers from a hypermarket in Portugal. 210. 2014
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais?. 12. 2013
- In¿uence of working conditions and practices on fresh-cut lettuce salads quality 2013
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal. 57. 2012
- Controlo microbiológico de pastas de azeitona processadas com diferentes especiarias e temperos. 141-334. 2012
- Efeito do tratamento térmico no perfil de ácidos gordos de alheiras do Nordeste Transmontano. 319. 2012
- Chemical and thermal characterization of a portuguese traditional fermented meat sausage 2012
- Evaluation of structural and functional conditions of regional Portuguese kitchens, their legal framing and influence on the quality of the final product. 403. 2011
- Evaluation of the practices applied in the preparation of vegetable salads in a catering unit 2011
- Carbono e azoto da biomassa microbiana do solo em pastagens melhoradas 2010
- Ceramic packaging for mineral waters: a preliminary study 2010
- MICROBIAL BIOMASS AND N MINERALIZATION IN MIXED PLANTATIONS OF BROADLEAVES AND NITROGEN-FIXING SPECIES 2010
- AVALIAÇÃO DAS CONDIÇÕES MICROBIOLÓGICAS DO AR AMBIENTE EM UNIDADES DE RESTAURAÇÃO. RESULTADOS PRELIMINARES 2009
- Biomassa microbiana e respiração do solo em pastagens melhoradas. Resultados preliminares 2009
- Biomassa microbiana e respiração do solo em plantações de folhosas consociadas com uma espécie acessória fixadora de N (Robinia pseudoacacia) 2009
- Carbon and nutrient inputs by litterfall into three chestnut high forest stands in Northern Portugal 2009
- Concentrações e fluxos de nutrientes no gotejo e escorrimento do tronco de Fraxinus angustifolia Vahl 2009
- Concentrações e fluxos de nutrientes no gotejo e escorrimento do tronco de Fraxinus angustifolia Vahl. 2009
- Mixed forests plantations with naturalized broadleaves and nitrogen fixing species 2009
- Avaliação das condições microbiológicas de superfícies e manipuladores do ramo alimentar. Resultados preliminares. 17. 2008
- The role of scattered Narrow-leafed ash of lameiro systems on livestock production in Northeast Portugal 2008
- Mineralização do N do solo: Caso de estudo num ensaio de plantações mistas de Fraxinus excelsior x Alnus cordata 2008
- Phenolic compounds and antioxidant activity of two regions Portugal propolis 2008
- Compostos fenólicos e actividade antifúngica do mel de Trás-os-Montes 2007
- Influência da copa de Fraxinus angustifolia Vahl nas características do gotejo e do escorrimento ao longo do tronco. 2007
- Influência de uma árvore isolada de freixo (Fraxinus angustifolia Vahl) no microclima num lameiro em Trás-os-Montes 2007
- Avaliação do efeito da sombra e da adição de nutrientes na biomassa de vegetação herbácea num lameiro do Nordeste de Portugal 2005
- Ecologia da vegetação em lameiros com freixos (Fraxinus angustifolia Vahl) no Nordeste de Portugal 2004
- Mineralização potencial do azoto num lameiro do Nordeste de Portugal 2004
-
journal article
- Composts Obtained by Mixing Hop Leaves with Wheat Straw or Farmyard Manure Improved Soil Properties and Increased Microbial Communities. Horticulturae. 1-18. 2023
- Synergy between Zeolites and Leguminous Cover Crops Improved Olive Tree Performance and Soil Properties in a Rainfed Olive Orchard. Agronomy. 1-19. 2023
- Dolomitic limestone was more effective than calcitic limestone in iin increasing soil pH in an untilled olive orchard. Soil Use and Management. 1437-1452. 2023
- Effect of different storage conditions on the stability and safety of almonds. Journal of Food Science. 848-859. 2023
- Assessment of thermal comfort and indoor air quality in an operating theatre environment. Progress in Industrial Ecology, An International Journal. 183-205. 2022
- Effect of relative humidity on the quality and safety of peeled almond kernels (Prunus dulcis Mill.) during simulated maritime transport/storage. Journal of Food Science. 5363-5374. 2022
- Manual de boas práticas: amêndoa e avelã 2022
- Recycling nutrient-rich hop leaves by composting with wheat straw and farmyard manure in suitable mixtures. Journal of Environmental Management. 112105-112105. 2021
- Assessment of indoor air quality in geriatric environments of southwestern Europe. Aerobiologia. 139-153. 2021
- Effect of Modified Atmosphere, Vacuum and Polyethylene Packaging on Physicochemical and Microbial Quality of Chestnuts (Castanea sativa) during Storage. International Journal of Fruit Science. S785-S801. 2020
- Freezing of edible flowers: Effect on microbial and antioxidant quality during storage. Journal of Food Science. 1151-1159. 2020
- Physicochemical properties and microbial control of chestnuts (Castanea sativa) coated with whey protein isolate, chitosan and alginate during storage. Scientia Horticulturae. 109105. 2020
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento. Revista de Ciências Agrárias. 99-106. 2020
- Tecnologias de conservação pós-colheita aplicadas à castanha. Revista Voz do Campo . V-VI. 2020
- Soil and foliar nitrogen and boron fertilization of almond trees grown under rainfed conditions. Agronomie. 39- 48. 2019
- Physicochemical, antioxidant and microbial properties of crystallized pansies (Viola × wittrockiana) during storage. Food Science and Technology International. 472-479. 2019
- Chutney: aproveitamento de figo “pingo de mel”. TecnoAlimentar. 44-46. 2019
- Effect of alginate coating on the physico-chemical and microbial quality of pansies (Viola × wittrockiana) during storage. Food Science and Biotechnology. 987-996. 2018
- Probiotic potential of indigenous yeasts isolated during the fermentation of table olives from Northeast of Portugal. Innovative Food Science & Emerging Technologies. 167-172. 2017
- Effect of high hydrostatic pressure on the quality of four edible flowers: Viola × wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica. International Journal of Food Science. 2455-2462. 2017
- Early-maturing annual legumes: an option for cover cropping in rainfed olive orchards. Nutrient Cycling in Agroecosystems. 153-166. 2015
- YEAST dynamics during the natural fermentation process of table olives ( Negrinha de Freixo cv.). Food Microbiology. 582-586. 2015
- Evaluation of knowledge, attitudes and practices regarding food hygiene and safety among perishable food handlers of a hypermarket in Portugal. Journal of Advances in Food Science & Technology. 181-190. 2015
- Evaluation of soil organic carbon storage in a sustainable forest chestnut context. Acta Horticulturae. 161-165. 2014
- Influence of solvent on the antioxidant and antimicrobial properties of walnut (Juglans regia L.) green husk extracts. Food Research International. 126-132. 2013
- Influence of working conditions and practices on fresh-cut lettuce salads quality. Current Opinion in Food Science. 406-412. 2013
- Litterfall and litter decomposition in chestnut high forest stands in northern Portugal. Forest Systems. 259-271. 2012
- Characterization of regional Portuguese kitchens for alheiras de Vinhais (PGI) production with respect to the processing conditions, final product quality and legal framing. Current Opinion in Food Science. 133-138. 2012
- Microbial biomass and N mineralization in mixed plantations of broadleaves and nitrogen-fixing species. Forest Systems. 516-524. 2011
- Aboveground production and c flux in three chestnut high forest stands in Northern Portugal. Acta Horticulturae. 711-717. 2010
- Carbon and nutrient inputs by litterfall into three chestnut high forest stands in Northern Portugal. Acta Horticulturae. 69-74. 2009
- Concentrações e fluxos de nutrientes no gotejo e escorrimento do tronco de Fraxinus angustifolia Vahl.. Revista de Ciências Agrárias. 123-134. 2009
- Antioxidant and antimicrobial effects of phenolic compounds extracts of Northeast Portugal honey. Food and Chemical Toxicology. 3774-3779. 2008
- Influência de uma árvore isolada de freixo (Fraxinus angustifolia Vahl) no microclima num lameiro em Trás-os-Montes. Revista de Ciências Agrárias. 233-245. 2007
- Assessment of shade and nutrients addition effects on biomass of natural pastures of Northeast Portugal. 297-311. 2005
- Aspectos genéricos da influência do freixo nos lameiros do Nordeste Transmontano. Revista de Ciências Agrárias. 2002
Research
co-principal investigator on
- BioPast - An Integrated Approach to Sown Biodiverse Permanent Pastures Rich in Legumes awarded by Fundação para a Ciência e Tecnologia 2007 - 2011
- MIXED FORESTS. MODELLING, DYNAMICS AND GEOGRAPHICAL DISTRIBUTION OF PRODUCTIVITY AND CARBON STORAGE IN MIXED FOREST ECOSYSTEMS IN PORTUGAL awarded by Fundação para a Ciência e Tecnologia 2007 - 2011
- Optimization of Conditions for the Productions of Mead awarded by Fundação para a Ciência e Tecnologia 2007 - 2010
Contact
full name
- Ermelinda Lopes Pereira