publicações selecionadas
-
artigo académico
- Manual de boas práticas: amêndoa e avelã 2022
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento 2021
- Extraction solvents influence on the content of bioactive compounds and antioxidant activity of pansies. Millenium. 2019
- The effect of different post-harvest treatments on the quality of borage (Borago officinalis) petals. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria. 2018
- Physico-chemical and sensory characterization of fruit jams of S. Tomé and Príncipe. Millenium. 2017
-
artigo de conferência
- Avaliação da aplicação de revestimentos de quitosano, cera, extrato de alecrim e de um revestimento comercial, por pulverização industrial, na qualidade da castanha 2022
- Efeito da aplicação de revestimentos de quitosano e de extratos de alecrim na qualidade da castanha durante o seu armazenamento à temperatura ambiente e refrigerado 2022
- Efeito da desidratação osmótica nas características físico-químicas de amores-perfeitos e alface 2020
- Caracterização físico-química de dez variedades de amêndoa (Prunus dulcis) 2019
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento 2019
- Efeito de três embalagens e do tempo de armazenamento nas propriedades físico-químicas e qualidade microbiológica de castanhas 2019
- Efeito de três revestimentos comestíveis nas propriedades físico-químicas e qualidade microbiológica de castanhas durante o seu armazenamento 2019
- Projeto ValNuts: valorização dos frutos secos de casca rija 2019
- Projeto “RED/AGROTEC – Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial” 2018
- Efeito da desidratação osmótica nas características físico-químicas de amores-perfeitos e alface 2017
- Efeito de altas pressões hidrostáticas (HHP) em flores comestíveis 2017
- Efeito do processamento por desidratação osmótica, altas pressões hidrostáticas e sua combinação na aparência de amores perfeitos (Viola x wittrockiana) 2017
- Efeito do processamento por desidratação osmótica, altas pressões hidrostáticas e sua combinação na aparência de amores-perfeitos (Viola × wittrockiana) 2017
- Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica 2017
- Caracterização físico-química da flor de Borago officinalis em dois estados de floração 2016
- Evaluation of the effect of high pressure in quality of edible flowers: Viola × wittrockiana 2016
- Caracterização das propriedades químicas da semente, germinados, folha, flores e fruto de abóbora (Cucurbita pepo L.) 2015
- Influence of solvent and high pressure treatment in the extraction of bioactive compounds in Gomphrena globosa L. 2015
- Caracterização físico-química e atividade antioxidante da casca de diferentes cultivares de romã produzidas em Espanha 2014
- Caracterização da fração lipídica de 28 amostras de cacau de São Tomé e Príncipe 2014
- Caracterização físico-química de diferentes cultivares de romã colhidas em Espanha 2014
- Caracterização físico-química e avaliação da atividade antioxidante de romãs da cultivar Mollar de Elche ao longo da maturação 2014
- Caracterização físico-química e sensorial de doces de pêssego com diferentes teores de açúcar 2014
- Caracterização físico-química e atividade antioxidante da casca de nove cultivares de romã cultivadas em Espanha 2014
- Influência do solvente de extração no conteúdo em compostos bioativos e atividade antioxidante de perpétuas roxas (Gomphrena globosa L.) 2014
- Lipid composition of seed oils of nine Spanish pomegranate (Punica granatum L.) cultivars. NAFI 2014 International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry. 2014
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais? 2013
- Caracterização físico-química de formulações de geleia de uva de diferentes castas como forma de valorização de frutos regionais 2012
- Composição em ácidos gordos e vitamina E de óleos de sementes de uvas de dez castas portuguesas 2012
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal 2012
-
artigo de revista
- Effect of relative humidity on the quality and safety of peeled almond kernels (Prunus dulcis Mill.) during simulated maritime transport/storage. Journal of Food Science. 2022
- Manual de boas práticas: amêndoa e avelã 2022
- Sensory analysis of pansies subjected to different post-harvest technologies: high hydrostatic pressure, alginate coating and crystallisation. Journal of Nutrition, Food Research and Technology. 2021
- Effect of Modified Atmosphere, Vacuum and Polyethylene Packaging on Physicochemical and Microbial Quality of Chestnuts (Castanea sativa) during Storage. International Journal of Fruit Science. 2020
- Borage, camellia, centaurea and pansies: Nutritional, fatty acids, free sugars, vitamin E, carotenoids and organic acids characterization. Food Research International. 2020
- Freezing of edible flowers: Effect on microbial and antioxidant quality during storage. Journal of Food Science. 2020
- An Overview on the Market of Edible Flowers. Food Reviews International. 2020
- Physicochemical properties and microbial control of chestnuts (Castanea sativa) coated with whey protein isolate, chitosan and alginate during storage. Scientia Horticulturae. 2020
- Caracterização físico-química de dez variedades de amêndoa (Prunus dulcis). Revista de Ciências Agrárias. 2020
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento. Revista de Ciências Agrárias. 2020
- Effect of osmotic drying on physicochemical properties of pansies (Viola × wittrockiana). International Journal of Food Studies. 2019
- Phytochemical characterization of Borago officinalis L. and Centaurea cyanus L. during flower development. Food Research International. 2019
- Nutritional and Nutraceutical Composition of Pansies (Viola × wittrockiana ) During Flowering. Journal of Food Science. 2019
- Physicochemical, antioxidant and microbial properties of crystallized pansies (Viola × wittrockiana) during storage. Food Science and Technology International. 2019
- Post-harvest technologies applied to edible flowers: A review. Food Reviews International. 2019
- Extraction solvents’ influence on the content of bioactive compounds and antioxidant activity of pansies. Millenium. 2019
- Borage, calendula, cosmos, Johnny Jump up, and pansy flowers: volatiles, bioactive compounds, and sensory perception. European Food Research and Technology. 2018
- Temperature Effect on Rheological Behavior of Portuguese Honeys. POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES. 2018
- Effects of different drying methods on the bioactive compounds and antioxidant properties of edible Centaurea (Centaurea cyanus) petals. Brazilian Journal of Food Technology. 2018
- The Unexplored Potential of Edible Flowers Lipids. Agriculture. 2018
- Effect of alginate coating on the physico-chemical and microbial quality of pansies (Viola × wittrockiana) during storage. Food Science and Biotechnology. 2018
- Effect of application of edible coating and packaging on the quality of pansies (Viola¿×¿wittrockiana) of different colors and sizes. Food Science and Technology International. 2018
- The effect of different post-harvest treatments on the quality of borage (Borago officinalis) petals. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria. 2018
- Effect of high hydrostatic pressure on the quality of four edible flowers: Viola × wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica. International Journal of Food Science. 2017
- Effect of solvent type and high pressure treatment on the extraction of Gomphrena globosa L. bioactive compounds. Journal of Physics: Conference Series. 2017
- Optimization of high pressure bioactive compounds extraction from pansies (Viola × wittrockiana) by response surface methodology. High Pressure Research. 2017
- Edible flowers: A review of the nutritional, antioxidant, antimicrobial properties and effects on human health. Journal of Food Composition and Analysis. 2017
- Physicochemical composition and antioxidant activity of several pomegranate (Punica granatum L.) cultivars grown in Spain. European Food Research and Technology. 2017
- Effect of High Hydrostatic Pressure (HHP) Treatment on Edible Flowers’ Properties. Food and Bioprocess Technology. 2017
- Caracterización fisicoquímica y sensorial de mermeladas de frutas de S. Tomé y Príncipe. Millenium. 2017
- Uma perspetiva nutricional sobre flores comestíveis. Acta Portuguesa de Nutrição. 2016
- Fatty acid, vitamin E and sterols composition of seed oils from nine different pomegranate (Punica granatum L.) cultivars grown in Spain. Journal of Food Composition and Analysis. 2015
- Do jardim à mesa 2015
- Lipid composition of seed oils of different pomegranate (Punica granatum L.) cultivars from Spain. International Journal of Food Studies. 2015
- Physicochemical Changes and Antioxidant Activity of Juice, Skin, Pellicle and Seed of Pomegranate (cv “Mollar De Elche”) at Different Stages of Ripening. Food Technology and Biotechnology. 2015
- Physico-chemical and sensory characteristics of jellies made from seven grapevine (Vitis vinifera L.) varieties. Acta Agriculturae Slovenica. 2014
- Portuguese wild mushrooms at the "pharma-nutrition" interface: Nutritional characterization and antioxidant properties. Food Research International. 2013
- Seed oils of ten traditional Portuguese grape varieties with interesting chemical and antioxidant properties. Food Research International. 2013
- Espresso Coffee Residues: A Valuable Source of Unextracted Compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2012
-
documento
- The use of natural edible coatings to preserve chestnuts 2023
- Natural Coating Formulations to Preserve Chestnuts 2023
- Application of edible coating for chestnut preservation 2022
- Development of chestnut spreadables: how to keep them healthy? 2022
- RevestCAST - Otimização dos processos industriais de aplicação de revestimentos comestíveis para a conservação pós-colheira da castanha (Castanea sativa Mill.) 2022
- Book of Abstracts - Innovation in Mediterranean Traditional Foods: novel products and processes 2022
- Projeto ¿RED/AGROTEC ¿ Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial¿ 2018
- Projeto “RED/AGROTEC – Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial” 2018
- Efeito do processamento por desidratação osmótica, altas pressões hidrostáticas e sua combinação na aparência de amores perfeitos (Viola x wittrockiana) 2017
- Efeito da desidratação osmótica nas características físico-químicas de amores-perfeitos e alface 2017
- Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica 2017
- Efeito de altas pressões hidrostáticas (HHP) em flores comestíveis 2017
- Caracterização físico-química da flor de Borago officinalis em dois estados de floração 2016
- Evaluation of the effect of high pressure in quality of edible flowers: Viola × wittrockiana 2016
- Caracterização das propriedades químicas da semente, germinados, folha, flores e fruto de abóbora (Cucurbita pepo L.) 2015
- Influence of solvent and high pressure treatment in the extraction of bioactive compounds in Gomphrena globosa L. 2015
- Do jardim à mesa / From garden to table 2015
- Caracterização físico-química e atividade antioxidante da casca de nove cultivares de romã cultivadas em Espanha 2014
- Influência do solvente de extração no conteúdo em compostos bioativos e atividade antioxidante de perpétuas roxas (Gomphrena globosa L.) 2014
- Lipid composition of seed oils of nine Spanish pomegranate (Punica granatum L.) cultivars 2014
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais? 2013
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal 2012
- Caracterização físico-química de formulações de geleia de uva de diferentes castas como forma de valorização de frutos regionais 2012
- Composição em ácidos gordos e vitamina E de óleos de sementes de uvas de dez castas Portuguesas 2012
-
livro
-
teses