selected publications
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academic article
- Manual de boas práticas: amêndoa e avelã 2022
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento 2021
- Extraction solvents influence on the content of bioactive compounds and antioxidant activity of pansies. Millenium. 89:89-98. 2019
- The effect of different post-harvest treatments on the quality of borage (Borago officinalis) petals. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria. 17:5-10. 2018
- Physico-chemical and sensory characterization of fruit jams of S. Tomé and Príncipe. Millenium. 2:75-82. 2017
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- Avaliação da aplicação de revestimentos de quitosano, cera, extrato de alecrim e de um revestimento comercial, por pulverização industrial, na qualidade da castanha. 85-86. 2022
- Efeito da aplicação de revestimentos de quitosano e de extratos de alecrim na qualidade da castanha durante o seu armazenamento à temperatura ambiente e refrigerado. 119-120. 2022
- Efeito da desidratação osmótica nas características físico-químicas de amores-perfeitos e alface. 580-586. 2020
- Caracterização físico-química de dez variedades de amêndoa (Prunus dulcis). 107-108. 2019
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento. 99-100. 2019
- Efeito de três embalagens e do tempo de armazenamento nas propriedades físico-químicas e qualidade microbiológica de castanhas. 149-149. 2019
- Efeito de três revestimentos comestíveis nas propriedades físico-químicas e qualidade microbiológica de castanhas durante o seu armazenamento. 146. 2019
- Projeto ValNuts: valorização dos frutos secos de casca rija. 28-28. 2019
- Projeto “RED/AGROTEC – Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial” 2018
- Efeito da desidratação osmótica nas características físico-químicas de amores-perfeitos e alface 2017
- Efeito de altas pressões hidrostáticas (HHP) em flores comestíveis. 13-15. 2017
- Efeito do processamento por desidratação osmótica, altas pressões hidrostáticas e sua combinação na aparência de amores perfeitos (Viola x wittrockiana) 2017
- Efeito do processamento por desidratação osmótica, altas pressões hidrostáticas e sua combinação na aparência de amores-perfeitos (Viola × wittrockiana) 2017
- Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica 2017
- Caracterização físico-química da flor de Borago officinalis em dois estados de floração. 126. 2016
- Evaluation of the effect of high pressure in quality of edible flowers: Viola × wittrockiana. 225. 2016
- Caracterização das propriedades químicas da semente, germinados, folha, flores e fruto de abóbora (Cucurbita pepo L.). 90-90. 2015
- Influence of solvent and high pressure treatment in the extraction of bioactive compounds in Gomphrena globosa L.. 277. 2015
- Caracterização físico-química e atividade antioxidante da casca de diferentes cultivares de romã produzidas em Espanha. 516-522. 2014
- Caracterização da fração lipídica de 28 amostras de cacau de São Tomé e Príncipe. 210-212. 2014
- Caracterização físico-química de diferentes cultivares de romã colhidas em Espanha. 332-335. 2014
- Caracterização físico-química e avaliação da atividade antioxidante de romãs da cultivar Mollar de Elche ao longo da maturação. 328-331. 2014
- Caracterização físico-química e sensorial de doces de pêssego com diferentes teores de açúcar. 56-59. 2014
- Caracterização físico-química e atividade antioxidante da casca de nove cultivares de romã cultivadas em Espanha. 98-98. 2014
- Influência do solvente de extração no conteúdo em compostos bioativos e atividade antioxidante de perpétuas roxas (Gomphrena globosa L.). 372-372. 2014
- Lipid composition of seed oils of nine Spanish pomegranate (Punica granatum L.) cultivars. NAFI 2014 International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry. 78. 2014
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais?. 12-12. 2013
- Caracterização físico-química de formulações de geleia de uva de diferentes castas como forma de valorização de frutos regionais. 1-304. 2012
- Composição em ácidos gordos e vitamina E de óleos de sementes de uvas de dez castas portuguesas. 1-306. 2012
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal. 57-57. 2012
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- The use of natural edible coatings to preserve chestnuts. 182. 2023
- Natural Coating Formulations to Preserve Chestnuts. 107. 2023
- Application of edible coating for chestnut preservation 2022
- Development of chestnut spreadables: how to keep them healthy? 2022
- RevestCAST - Otimização dos processos industriais de aplicação de revestimentos comestíveis para a conservação pós-colheira da castanha (Castanea sativa Mill.) 2022
- Book of Abstracts - Innovation in Mediterranean Traditional Foods: novel products and processes 2022
- Projeto ¿RED/AGROTEC ¿ Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial¿. 1-2. 2018
- Projeto “RED/AGROTEC – Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial”. 1-2. 2018
- Efeito do processamento por desidratação osmótica, altas pressões hidrostáticas e sua combinação na aparência de amores perfeitos (Viola x wittrockiana). 41. 2017
- Efeito da desidratação osmótica nas características físico-químicas de amores-perfeitos e alface. 224. 2017
- Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica. 213. 2017
- Efeito de altas pressões hidrostáticas (HHP) em flores comestíveis. 13-15. 2017
- Caracterização físico-química da flor de Borago officinalis em dois estados de floração. 126. 2016
- Evaluation of the effect of high pressure in quality of edible flowers: Viola × wittrockiana. 225. 2016
- Caracterização das propriedades químicas da semente, germinados, folha, flores e fruto de abóbora (Cucurbita pepo L.). 90. 2015
- Influence of solvent and high pressure treatment in the extraction of bioactive compounds in Gomphrena globosa L.. 277. 2015
- Do jardim à mesa / From garden to table. VIII-IX. 2015
- Caracterização físico-química e atividade antioxidante da casca de nove cultivares de romã cultivadas em Espanha. 98. 2014
- Influência do solvente de extração no conteúdo em compostos bioativos e atividade antioxidante de perpétuas roxas (Gomphrena globosa L.). 372. 2014
- Lipid composition of seed oils of nine Spanish pomegranate (Punica granatum L.) cultivars. 78. 2014
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais?. 12. 2013
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal. 57. 2012
- Caracterização físico-química de formulações de geleia de uva de diferentes castas como forma de valorização de frutos regionais. 304. 2012
- Composição em ácidos gordos e vitamina E de óleos de sementes de uvas de dez castas Portuguesas. 306. 2012
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- Effect of relative humidity on the quality and safety of peeled almond kernels (Prunus dulcis Mill.) during simulated maritime transport/storage. Journal of Food Science. 5363-5374. 2022
- Manual de boas práticas: amêndoa e avelã 2022
- Sensory analysis of pansies subjected to different post-harvest technologies: high hydrostatic pressure, alginate coating and crystallisation. Journal of Nutrition, Food Research and Technology. 1-8. 2021
- Effect of Modified Atmosphere, Vacuum and Polyethylene Packaging on Physicochemical and Microbial Quality of Chestnuts (Castanea sativa) during Storage. International Journal of Fruit Science. S785-S801. 2020
- Borage, camellia, centaurea and pansies: Nutritional, fatty acids, free sugars, vitamin E, carotenoids and organic acids characterization. Food Research International. 109070-109070. 2020
- Freezing of edible flowers: Effect on microbial and antioxidant quality during storage. Journal of Food Science. 1151-1159. 2020
- An Overview on the Market of Edible Flowers. Food Reviews International. 1-18. 2020
- Physicochemical properties and microbial control of chestnuts (Castanea sativa) coated with whey protein isolate, chitosan and alginate during storage. Scientia Horticulturae. 109105. 2020
- Caracterização físico-química de dez variedades de amêndoa (Prunus dulcis). Revista de Ciências Agrárias. 84-90. 2020
- Efeito da humidade relativa nas propriedades físico-químicas e microbiológicas de miolo de amêndoa ao longo do armazenamento. Revista de Ciências Agrárias. 99-106. 2020
- Effect of osmotic drying on physicochemical properties of pansies (Viola × wittrockiana). International Journal of Food Studies. 23-33. 2019
- Phytochemical characterization of Borago officinalis L. and Centaurea cyanus L. during flower development. Food Research International. 771-778. 2019
- Nutritional and Nutraceutical Composition of Pansies (Viola × wittrockiana ) During Flowering. Journal of Food Science. 490-498. 2019
- Physicochemical, antioxidant and microbial properties of crystallized pansies (Viola × wittrockiana) during storage. Food Science and Technology International. 472-479. 2019
- Post-harvest technologies applied to edible flowers: A review. Food Reviews International. 1-154. 2019
- Extraction solvents’ influence on the content of bioactive compounds and antioxidant activity of pansies. Millenium. 89-99. 2019
- Borage, calendula, cosmos, Johnny Jump up, and pansy flowers: volatiles, bioactive compounds, and sensory perception. European Food Research and Technology. 593-606. 2018
- Temperature Effect on Rheological Behavior of Portuguese Honeys. POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES. 217-222. 2018
- Effects of different drying methods on the bioactive compounds and antioxidant properties of edible Centaurea (Centaurea cyanus) petals. Brazilian Journal of Food Technology. 1-10. 2018
- The Unexplored Potential of Edible Flowers Lipids. Agriculture. 146. 2018
- Effect of alginate coating on the physico-chemical and microbial quality of pansies (Viola × wittrockiana) during storage. Food Science and Biotechnology. 987-996. 2018
- Effect of application of edible coating and packaging on the quality of pansies (Viola¿×¿wittrockiana) of different colors and sizes. Food Science and Technology International. 321-329. 2018
- The effect of different post-harvest treatments on the quality of borage (Borago officinalis) petals. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria. 2018
- Effect of high hydrostatic pressure on the quality of four edible flowers: Viola × wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica. International Journal of Food Science. 2455-2462. 2017
- Effect of solvent type and high pressure treatment on the extraction of Gomphrena globosa L. bioactive compounds. Journal of Physics: Conference Series. 042004. 2017
- Optimization of high pressure bioactive compounds extraction from pansies (Viola × wittrockiana) by response surface methodology. High Pressure Research. 1-15. 2017
- Edible flowers: A review of the nutritional, antioxidant, antimicrobial properties and effects on human health. Journal of Food Composition and Analysis. 38-50. 2017
- Physicochemical composition and antioxidant activity of several pomegranate (Punica granatum L.) cultivars grown in Spain. European Food Research and Technology. 1799-1814. 2017
- Effect of High Hydrostatic Pressure (HHP) Treatment on Edible Flowers’ Properties. Food and Bioprocess Technology. 799-807. 2017
- Caracterización fisicoquímica y sensorial de mermeladas de frutas de S. Tomé y Príncipe. Millenium. 75-82. 2017
- Uma perspetiva nutricional sobre flores comestíveis. Acta Portuguesa de Nutrição. 32-37. 2016
- Fatty acid, vitamin E and sterols composition of seed oils from nine different pomegranate (Punica granatum L.) cultivars grown in Spain. Journal of Food Composition and Analysis. 13-22. 2015
- Do jardim à mesa. VIII-IX. 2015
- Lipid composition of seed oils of different pomegranate (Punica granatum L.) cultivars from Spain. International Journal of Food Studies. 95-103. 2015
- Physicochemical Changes and Antioxidant Activity of Juice, Skin, Pellicle and Seed of Pomegranate (cv “Mollar De Elche”) at Different Stages of Ripening. Food Technology and Biotechnology. 397-406. 2015
- Physico-chemical and sensory characteristics of jellies made from seven grapevine (Vitis vinifera L.) varieties. Acta Agriculturae Slovenica. 37-48. 2014
- Portuguese wild mushrooms at the "pharma-nutrition" interface: Nutritional characterization and antioxidant properties. Food Research International. 1-166. 2013
- Seed oils of ten traditional Portuguese grape varieties with interesting chemical and antioxidant properties. Food Research International. 161-166. 2013
- Espresso Coffee Residues: A Valuable Source of Unextracted Compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 7777-7784. 2012
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