selected publications
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academic article
- Screening of Biological Activities of Ligustrum lucidum Berries: A Comparative Approach. Natural Product Communications. 13:1934578X1801301. 2018
- Physico-chemical and sensory characterization of fruit jams of S. Tomé and Príncipe. Millenium. 2:75-82. 2017
- Extractive method optimization for Ligustrum lucidum yhat leads to a better free radical scavenging activity 2017
- Application of response surface methodology for obtaining lettuce (Lactuca sativa L.) by-products extracts with high antioxidative properties. Food Research International. 44:622-629. 2013
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chapter
- Bioactive compounds of chestnuts as health promoters. 132-154. 2016
- Hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars and antimicrobial activity. 627-636. 2011
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conference paper
- Projeto “RED/AGROTEC – Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial” 2018
- Elaboração de doces de frutos de São Tomé e Príncipe com vista à sua valorização. 132-133. 2015
- Efeito da desidratação osmótica nas propriedades físico-químicas de castanha fatiada. 372-379. 2014
- Efeito da secagem por ar quente na cor e propriedades nutricionais de duas variedades de castanha (Castanea sativa Mill.). 92-95. 2014
- Influência das cascas e películas na cinética de secagem de castanhas (Castanea sativa Mill.). 96-99. 2014
- Avaliação do efeito das condições experimentais sobre a capacidade redutora total de extratos de alface através de um desenho experimental. 1-5. 2014
- Efeito da adição de borra de café fresca e compostada na atividade antioxidante de alface. 1-6. 2014
- Efeito da secagem com ar quente no perfil lipídico da castanha (Castanea sativa Mill.). 190-190. 2014
- Avaliação do efeito das condições experimentais sobre a capacidade redutora total de extratos de alface através de um desenho experimental. 1-187. 2013
- Efeito da adição de borra de café fresca e compostada na atividade antioxidante de alface. 1-291. 2013
- Efeito dos ultra-sons, temperatura e tempo na actividade antioxidante de cascas de castanha (Castanea sativa Mill.). 56-56. 2013
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais?. 12-12. 2013
- Drying behavior of two chestnut fruits (Castanea sativa Mill) varieties. 127-128. 2012
- Estudos cinéticos da extração de antioxidantes presentes em cascas de castanha (Castanea sativa Mill.). 47-47. 2012
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal. 57-57. 2012
- Avaliação da actividade antioxidante de frutos secos. 158-163. 2010
- Thymus masticina L. – Composição e bioactividade de exemplares com diferentes origens geográficas. 26-26. 2010
- Efeitos de diferentes solventes e tempos na extracção de compostos antioxidantes presentes em avelãs (Corylus avellana L.) 2009
- Selection of the optimal solvent system to be used in the extraction of antioxidant compounds from hazelnut (Corylus avellana L.) kernels. 32-32. 2009
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document
- Projeto ¿RED/AGROTEC ¿ Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial¿. 1-2. 2018
- Projeto “RED/AGROTEC – Red transfronteriza España Portugal de experimentación y transferencia para el desarrollo del sector agropecuario y agroindustrial”. 1-2. 2018
- Avaliação das propriedades nutricionais e sensoriais de snacks de castanha (Castanea sativa Mill.) / Evaluation of the nutritional and sensory properties of chestnut snacks (Castanea sativa Mill.). 32-36. 2016
- Elaboração de doces de frutos de São Tomé e Príncipe com vista à sua valorização. 132-133. 2015
- Produção de snacks de castanha / Production of chestnut snacks. V. 2015
- Efeito da desidratação osmótica nas propriedades físico-químicas de castanha fatiada. 75. 2014
- Efeito da secagem com ar quente no perfil lipídico da castanha (Castanea sativa Mill.). 190. 2014
- Efeito dos ultra-sons, temperatura e tempo na actividade antioxidante de cascas de castanha (Castanea sativa Mill.). 56. 2013
- Avaliação do efeito das condições experimentais sobre a capacidade redutora total de extratos de alface através de um desenho experimental. 187. 2013
- Efeito da adição de borra de café fresca e compostada na atividade antioxidante de alface. 291. 2013
- É possível inovar e valorizar produtos e sub-produtos de origem vegetal tradicionais?. 12. 2013
- Valorização de produtos e sub-produtos de origem vegetal. 57. 2012
- Estudos cinéticos da extração de antioxidantes presentes em cascas de castanha (Castanea sativa Mill.). 47. 2012
- Drying behavior of two chestnut fruits (Castanea sativa Mill) varieties. 127-128. 2012
- Thymus masticina L. – Composição e bioactividade de exemplares com diferentes origens geográficas. 26. 2010
- Efeitos de diferentes solventes e tempos na extracção de compostos antioxidantes presentes em avelãs (Corylus avellana L.) 2009
- Selection of the optimal solvent system to be used in the extraction of antioxidant compounds from hazelnut (Corylus avellana L.) kernels. 32. 2009
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journal article
- Special Bioactivities of Phenolics from Acacia dealbata L. with Potential for Dementia, Diabetes and Antimicrobial Treatments. Applied Sciences. 1022. 2022
- Bee pollen as a natural antioxidant source to prevent lipid oxidation in black pudding. Current Opinion in Food Science. 2019
- Enzyme Inhibitory Potential of Ligustrum lucidum Aiton Berries. Molecules. 2019
- Influence of the storage conditions on the quality of bee pollen. Zemdirbyste-Agriculture. 87-94. 2019
- Optimization of osmotic dehydration of chestnut (Castanea sativa Mill.) slices using Response Surface Methodology. International Journal of Food Studies. 52-68. 2018
- Effect of hot air convective drying on sugar composition of chestnut (Castanea sativa Mill.) slices. Journal of Food Processing and Preservation. e13567. 2018
- Organic acid profile of chestnut (Castanea sativa Mill.) as affected by hot air convective drying. International Journal of Food Properties. 557-565. 2018
- Screening of biological activities of ligustrum lucidum berries: a comparative approach. Natural Product Communications. 2018
- Osmotic dehydration effects on major and minor components of chestnut (Castanea sativa Mill.) slices. Journal of Food Science and Technology. 2694-2703. 2017
- Comparison of different drying methods on the chemical and sensory properties of chestnut (Castanea sativa M.) slices. European Food Research and Technology. 1957-1971. 2017
- Caracterización fisicoquímica y sensorial de mermeladas de frutas de S. Tomé y Príncipe. Millenium. 75-82. 2017
- Avaliação das propriedades nutricionais e sensoriais de snacks de castanha (Castanea sativa Mill.). 32-36. 2016
- Effect of hot air convective drying on the fatty acid and vitamin E composition of chestnut (Castanea sativa Mill.) slices. European Food Research and Technology. 1-1306. 2016
- Effect of Drying on Color, Proximate Composition and Drying Kinetics of Sliced Chestnuts. Journal of Food Process Engineering. 512-520. 2015
- Produção de snacks de castanha. v-v. 2015
- Antioxidant activity of twenty wild Spanish Thymus mastichina L. populations and its relation with their chemical composition. Current Opinion in Food Science. 412-418. 2014
- Shell's influence on drying kinetics, color and volumetric shrinkage of Castanea sativa Mill. fruits. Food Research International. 426-435. 2014
- Seed oils of ten traditional Portuguese grape varieties with interesting chemical and antioxidant properties. Food Research International. 161-166. 2013
- Hazelnut (Corylus avellana L.) kernels as a source of antioxidants and their potential in relation to other nuts. Food Research International. 621-626. 2010