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Martins, Vitor Manuel Ramalheira
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academic article
- Beekeeper safety - Abordagem para uma cultura de segurança 2021
- Manual de boas práticas de higiene, segurança e saúde no trabalho apícola: beekeeper safety - Abordagem para uma cultura de segurança no sector 2021
- In vitro shoot cultures of pterospartum tridentatum as an alternative to wild plants as a source of bioactive compounds 2018
- Headspace solid phase microextraction (spme) analysis of flavor compounds in wines. Effect of the matrix volatile composition in the relative response factors in a wine model 2001
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book
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conference paper
- Mixture of bee bread with honey: nutritional and microbiological characterization. 210-210. 2023
- Stability evaluation of a bee bread and honey mixture. 1-1. 2023
- Diversification strategy for the mitigation of climate changes impact in the beekeeping sector: development and characterization of energy bars with bee bread and bee pollen. 53-53. 2022
- Nutritional composition, bioactivity and microbiological stability of bee bread during the preservation process. 111-111. 2022
- Bee bread preservation methods: physico-chemical and microbial stability throughout storage. 228-228. 2021
- Development of energy bars with bee pollen and bee bread. 185-185. 2021
- Nutritional value and antioxidant activity of bee pollen submitted to different preservation techniques. 198-198. 2021
- Nutritional value and antioxidant activity the pollen submitted to different preservation techniques 2021
- Aceitação sensorial de biscoitos tipo cookies elaborados com substituição parcial e total da farinha de trigo por blend de farinhas de quinoa. 56-60. 2019
- Bee pollen nutritional value and microbiological stability: influence of preservation techniques. 302-302. 2019
- Caracterização nutricional de amostras comerciais de quinoa adquiridas na cidade de Bragança-Portugal. V Simpósio de Ensino, Pesquisa e Extensão. 2019
- Nutritional and palynological screening of bee pollen from different regions of Portugal. 52-52. 2019
- Preservation techniques and their impact on bee pollen chemical and microbiological composition. 51-51. 2019
- The impact of preservation techniques on bee pollen nutritional value, microbiological stability, and antioxidant properties. 203-203. 2019
- Caracterização reológica de amostras de comerciais de mel de urze 2018
- Desenvolvimento e determinação da estabilidade de uma formulação cosmética anti-idade com incorporação de pólen 2018
- Avaliação do perfil em açúcares do mel de urze (Erica spp.) comercial português. 96-96. 2017
- Avaliação do perfl em açúcares do mel de urze (Erica spp.) comercial português. 96-96. 2017
- Composição e caracterização do mel de urze (Erica app.) português. 25-25. 2017
- Development and determination of the stability of cosmetic formulation with incorporation of natural products 2017
- Food products in two cosmetic formulations: determination of the stability and toxicity 2017
- Immunostimulatory polysaccharides from the hot water extracts of prickled broom (P. tridentatum (L.) Willk) dried inflorescences. 41-41. 2017
- The polysaccharides from pterospartum tridentatum (l.) Willk. Inflorescences and their contribution to in vitro macrophage nitric oxide production. 47-47. 2017
- The volatile profile for discrimination of lavender and heather honey, using solid phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry. 10º Encontro Nacional de Cromatografia. 2017
- Total fat content and fatty acid profile of pseudocereals 2017
- Using mass spectrometry techniques for the elucidation of structural features of immunostimulatory polysaccharides from medicinal plantsaqueous extracts 2017
- Valorização do mel de urze (Erica spp.) português: caracterização físico-química e avaliação da atividade antioxidante. 306-307. 2017
- Desenvolvimento e determinação da estabilidade e toxicidade de duas formulações cosméticas 2016
- Estrutura e atividade imunoestimuladora dos polissacarídeos presentes em extratos aquosos de inflorescências secas de P. tridentatum. 555-564. 2016
- Microwave hydrodiffusion and gravity: an emergent technology for green extraction of non-volatile compounds. 113-113. 2015
- Produção e tecnologia de cereais: notas breves sobre o cultivo de cevada em Portugal. Livro de atas das Jornadas do Lúpulo e da Cerveja: novas oportunidades de negócio. 23-35. 2015
- Produção e tecnologia de cereais: processo de maltagem da cevada. 37-51. 2015
- Structural characterization and macrophage immunostimulatory activity of polysaccharides present in the hot water extracts from Pterospartum tridentatum dried inflorescences 2015
- Structural features and macrophage immunostimulatory activity of the polysaccharides from Fraxinus angustifolia and Mentha suaveolens hot water extracts 2015
- Pectic polysaccharides from the infusions of P. tridentatum, F. angustifolia and M. suaveolens: structural characterization and inflammatory influence evaluation 2013
- Pectic polysaccharides from the infusions of P. tridentatum, F. angustifolia and M. suaveolens: structural characterization and modulation of the inflammatory activity 2013
- Isolation and characterization of polysaccharides from Fraxinus angustifolia infusions. 147. 2012
- Monomeric composition and linkage analysis of the polysaccharides present in the infusions of Fraxinus angustifolia leaves. 69-69. 2011
- Polysaccharides from the infusions of P. tridentatum, F. angustifolia, and M. suaveolens. 111-111. 2011
- Polysaccharides from the infusions of P. tridentatum, F. angustifoliaand M. suaveolens 2011
- Polysaccharide composition of Fraxinus angustifolia Leave infusions 2010
- Composição glicosídica e actividade antioxidante de extractos de infusões de folhas de freixo (Fraxinus angustifolia) 2009
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- Mixture of bee bread with honey ¿ nutritional and microbiological characterization 2023
- Mixture of bee bread with honey – nutritional and microbiological characterization 2023
- Stability evaluation of a bee bread and honey mixture 2023
- Nutritional Composition, Bioactivity and Microbiological Stability of Bee Bread During the Preservation Process 2022
- Manual de boas práticas de segurança e saúde no trabalho apícola uma abordagem para uma cultura de segurança no setor 2022
- Bee bread preservation methods: Physico-chemical and microbial stability throughout storage. 228-228. 2021
- Nutritional value and antioxidant activity the pollen submitted to different preservation techniques 2021
- Bee bread preservation methods: physico-chemical and microbial stability 2021
- Beekeeper safety - Abordagem para uma cultura de segurança. 23-26. 2021
- Development of energy bars with bee pollen and bee bread 2021
- Manual de boas práticas de higiene, segurança e saúde no trabalho apícola: beekeeper safety - Abordagem para uma cultura de segurança no sector. 66-67. 2021
- Nutritional value and antioxidant activity of bee pollen submitted to different preservation techniques 2021
- Bee pollen nutritional value and microbiological stability: influence of preservation techniques. 2019
- Aceitação sensorial de biscoitos tipo cookies elaborados com substituição parcial e total da farinha de trigo por blend de farinhas de quinoa 2019
- Bee pollen nutritional value and microbiological stability: influence of preservation techniques 2019
- Caracterização nutricional de amostras comerciais de quinoa adquiridas na cidade de Bragança-Portugal 2019
- Nutritional and palynological screening of bee pollen from different regions of Portugal 2019
- Preservation techniques and their impact on bee pollen chemical and microbiological composition 2019
- The impact of preservation techniques on bee pollen nutritional value, microbiological stability, and antioxidant properties 2019
- Caracterização reológica de amostras de comerciais de mel de urze 2018
- Desenvolvimento e determinação da estabilidade de uma formulação cosmética anti-idade com incorporação de pólen 2018
- Avaliação do perfil em açúcares do mel de urze (Erica spp.) comercial português 2017
- Avaliação do perfl em açúcares do mel de urze (Erica spp.) comercial português 2017
- Caracterização reológica de amostras de comerciais de mel de urze 2017
- Composição e caracterização do mel de urze (Erica app.) português 2017
- Development and determination of the stability of cosmetic formulation with incorporation of natural products 2017
- Food products in two cosmetic formulations: determination of the stability and toxicity 2017
- Immunostimulatory polysaccharides from the hot water extracts of prickled broom (P. tridentatum (L.) Willk) dried inflorescences 2017
- The polysaccharides from pterospartum tridentatum (l.) Willk. Inflorescences and their contribution to in vitro macrophage nitric oxide production 2017
- The volatile profile for discrimination of lavender and heather honey, using solid phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry 2017
- Total fat content and fatty acid profile of pseudocereals 2017
- Using mass spectrometry techniques for the elucidation of structural features of immunostimulatory polysaccharides from medicinal plantsaqueous extracts 2017
- Valorização do mel de urze (Erica spp.) português: Caracterização físico-química e avaliação da atividade antioxidante 2017
- Desenvolvimento e determinação da estabilidade e toxicidade de duas formulações cosméticas 2016
- Estrutura e atividade imunoestimuladora dos polissacarídeos presentes em extratos aquosos de inflorescências secas de P. tridentatum. 555-564. 2016
- Microwave hydrodiffusion and gravity: an emergent technology for green extraction of non-volatile compounds 2015
- Structural characterization and macrophage immunostimulatory activity of polysaccharides present in the hot water extracts from Pterospartum tridentatum dried inflorescences 2015
- Structural features and macrophage immunostimulatory activity of the polysaccharides from Fraxinus angustifolia and Mentha suaveolens hot water extracts 2015
- Pectic polysaccharides from the infusions of P. tridentatum, F. angustifolia and M. suaveolens: structural characterization and inflammatory influence evaluation 2013
- Isolation and characterization of polysaccharides from Fraxinus angustifolia infusions 2012
- Monomeric composition and linkage analysis of the polysaccharides present in the infusions of Fraxinus angustifolia leaves 2011
- Polysaccharides from the infusions of P. tridentatum, F. angustifolia, and M. suaveolens 2011
- Polysaccharide Composition of Fraxinus angustifolia Leave Infusions 2010
- Composição Glicosídica e Actividade Antioxidante de Extractos de Infusões de Folhas de Freixo (Fraxinus angustifolia) 2009
- ANÁLISE DE TIMOL EM CERA DE ABELHA POR MICRO-EXTRACÇÃO EM FASE SÓLIDA (SPME) 2007
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journal article
- Beekeeper safety - Abordagem para uma cultura de segurança. O apicultor. 23-26. 2021
- Manual de boas práticas de higiene, segurança e saúde no trabalho apícola: beekeeper safety - Abordagem para uma cultura de segurança no sector. Revista Voz do Campo . 66-67. 2021
- In vitro shoot cultures of pterospartum tridentatum as an alternative to wild plants as a source of bioactive compounds. Natural Product Communications. 2018
- In vitro macrophage nitric oxide production by Pterospartum tridentatum (L.) Willk. inflorescence polysaccharides. Carbohydrate Polymers. 176-184. 2017
- Headspace solid phase microextraction (spme) analysis of flavor compounds in wines. Effect of the matrix volatile composition in the relative response factors in a wine model. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 5142-5151. 2001
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thesis
- Bee bread preservation methods: physical, chemical and microbial stability throughout storage 2021
- Desenvolvimento de barras energéticas com pólen apícola e pão de abelha 2020
- Influência dos métodos de preservação na composição química e atividade antioxidante de pólen apícola 2020
- Microbial contamination of bee pollen and impact of preservation methods 2019
- Caracterização de méis comerciais rotulados com a designação de mel de urze 2017
- Desenvolvimento de formulações cosméticas utilizando produtos apícolas e voláteis de cogumelos silvestres: determinação da estabilidade e toxicidade 2017
- Determination of the stability of cosmetic formulations with incorporation of natural products 2017
- Structural characterization and biological activity of polysaccharides from infusions used in the popular tradition 2014
- Desenvolvimento da técnica de microextracção em fase sólida (SPME) na identificação e quantificação de compostos voláteis de vinhos brancos da Bairrada 2001
Research
co-principal investigator on
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- Vitor Manuel Ramalheira Martins