selected publications
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academic article
- Environmental Impacts of the Beef Production Chain in the Northeast of Portugal Using Life Cycle Assessment. Agriculture. 2018
- Inovação em produtos tradicionais transmontanos: a perceção do consumidor acerca de novos produtos derivados da alheira. Revista Portuguesa de Zootecnia. 261-268. 2018
- ESTUDO DE MERCADO DO QUEIJO DE CABRA TRANSMONTANO DE CURA EXTRA LONGA REALIZADO EM BRAGANÇA, PORTUGAL. Revista Mundi Meio Ambiente e Agrárias (ISSN: 2525-4790). 2017
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book
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chapter
- Characterization of collagen and fatty acid composition of “Carne Mirandesa-PDO” veal. 385-388. 2006
- Mirandesa. 65-76. 2000
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conference paper
- Scrotal morphometry of male Bísaro pig treated with two or three administrations of Improvac - preliminary results. 513-513. 2020
- Análise exploratória sobre a qualidade sensorial da carne de cordeiros das raças Churra Galega Bragançana Branca (DOP) e Churra Galega Bragançana Preta. 265-269. 2019
- Breed differences on sensory characteristics of sheep meat by a taste panel. 216-216. 2019
- Caracterização sensorial de chouriças de carne de vinhais (com formulação IGP) para assar. 179-183. 2019
- Diferenças entre raças nas características sensoriais de carne de cabrito por um painel de provadores qualificado. 159-159. 2019
- Gases de efeito estufa na produção de carne bovina no Nordeste Transmontano 2018
- Innovation in Trás-os-Montes traditional products: consumer perception about new products derived from alheira. 144-146. 2018
- Innovation in Trás-os-Montes traditional products: consumer perception on extra long maturation sheep cheese. 170-172. 2018
- Innovation in Trás-os-Montes traditional products: consumer perception on extra-long maturation goat cheese. 173-175. 2018
- Innovation in traditional Trás-os-Montes products: consumer perception on extra-long maturation sheep cheese 2018
- Inovação em produtos tradicionais transmontanos: a perceção do consumidor acerca de novos produtos derivados da alheira 2018
- Inovação em produtos tradicionais transmontanos: aceitabilidade do queijo de cabra picante por parte do consumidor. 179-181. 2018
- Pegada de carbono da produção de carne bovina no Nordeste de Portugal: comparação entre dois sistemas produtivos. 303-308. 2017
- Perceção dos consumidores sobre as características sensoriais do Queijo de Ovelha de Cura Extra Longa. 285-286. 2017
- Sustentabilidade ambiental da produção de carne bovina no nordeste de Portugal: uma abordagem de avaliação de ciclo de vida. Evento II Congresso das Agrárias: Livro de Resumos. 160-161. 2017
- Chromatographic determination of fatty acids profiles in regionally-produced Portuguese goat cheese along curing 2016
- Caracterização sensorial de queijo da cabra transmontano DOP com cura extra longa – Avaliação Preliminar 2015
- Estudo de mercado do queijo de Cabra Transmontano de cura extra longa realizado em Bragança. 263-264. 2015
- Evaluating the environmental impact of two beef production systems using life cycle assessment 2015
- Frequências Genéticas da αs1-cn em bodes Serranos do ecótipo transmontano: notícias 2015
- Genetic structure of the casein in Serrana Transmontana goats 2015
- Perfil, hábitos e atitudes do consumidor de carne bovina Mirandesa. 20-20. 2014
- Evolution of the production systems of the endangered catle breed Mirandesa: threats and alternatives for family-farm systems 2012
- Evolution of the production systems of the endangered cattle breed Mirandesa: threats and alternatives for family-farm systems. 67-67. 2012
- Mirandesa meat PDO: the strategies of family-farm systems for their governance 2012
- ¿Mirandesa meat PDO: the strategies of family-farm systems for their governance 2012
- Mirandesa meat PDO: the strategies of family-farm systems for their governance 2012
- La calidad de la carne y el mercado. El caso de la raza Mirandesa. 60-63. 2010
- Pecuária e sociedade: ameaças e oportunidades para as raças autóctones portuguesas.. 17-18. 2010
- Perfil, hábitos e atitudes do consumidor da carne mirandesa 2010
- Dynamics of pastures and fodder crops for Mirandesa cattle breed - II Mineral composition. 222-222. 2007
- The suitability for organic cattle beef production of mixed farming systems in the highlands of north east Portugal. 392-392. 2005
- Tradifional caffle feeding stuffs: fatty acid profile 2005
- A carne de bovino dos Açores - vias para o seu desenvolvimento. Agronomia Lusitana. 181-218. 2004
- Introdução do modo de produção biológico em explorações agro-pecuárias de bovinos das raças Mirandesa e Barrosã 2004
- Endogamia em bovinos de raça Mirandesa. 47-47. 1999
- Application of the regulations 2081 and 2082/92 in Portugal, their importance in the organization and valuation of the portuguese traditional products. 4th International Symposium on Livestock Farming Systems. 528-531. 1998
- Mirandesa cattle breed: farm structure, management and marketing. 4th International Symposium on Livestock Farming Systems. 212-216. 1997
- Mirandes cattle breed: genetic base and breed improvement. 4th International Symposium on Livestock Farming Systems. 79-84. 1996
- Mirandês cattle breed: systems and practices of the farmers 1993
- Proposta de modelo para a valorização da carne de bovino de raças Autóctones, o caso da Raça Mirandesa 1991
- Reflexões sobre a valorização de produtos agro-alimentares de montanha, o caso da Terra Fria do Nordeste de Trás-os-Montes 1991
- Aptidão maternal, estimativa da produção de leite em vacas de raça Mirandesa 1990
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document
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journal article
- Environmental sustainability in beef production and life cycle assessment as a tool for analysis. U.Porto Journal of Engineering. 11-25. 2020
- Estudo exploratório sobre a qualidade sensorial da carne de caprinos das raças serrana transmontana e preta de Montesinho. Revista Portuguesa de Zootecnia. 17-22. 2019
- Chemical and physicochemical changes in Serrana goat cheese submitted to extra-long ripening periods. Current Opinion in Food Science. 33-39. 2018
- Contribution of non-genetic factors to the reproductive performance of mirandesa cows. Archivos de Zootecnia. 2018
- Environmental impacts of the beef production chain in the Northeast of Portugal using life cycle assessment. Agriculture. 2018
- Inovação em produtos tradicionais transmontanos: a perceção do consumidor acerca de novos produtos derivados da alheira. Revista Portuguesa de Zootecnia. 261-268. 2018
- Perceção dos consumidores sobre as características sensoriais do queijo de Cabra Transmontano de cura extra longa. Revista de Ciências Agrárias. 2017
- Características de la canal de terneros de la Denominación de Origen Protegida Mirandesa. Archivos de Zootecnia. 253-258. 2016
- Estudo exploratório sobre as características sensoriais do queijo de cabra transmontano de cura extra longa realizado: a percepção dos consumidores da região de Bragança, Portugal. Revista Mundi Meio Ambiente e Agrárias. 2016
- Raw bovine meat fatty acids profile as an origin discriminator. Food Chemistry. 840-847. 2008
- Subsídios, margens e incertezas dos criadores da raça Mirandesa. 183-189. 2002
- A valorização da carne de bovino de raça Mirandesa. Revista de Ciências Agrárias. 3-7. 1995
- Práticas dos criadores de bovinos mirandeses e melhoramento da raça. Revista de Ciências Agrárias. 5-9. 1995