publicações selecionadas
-
artigo de conferência
- Valorização de biorresíduos da produção de sumo de laranja: Extração de ácido cítrico 2022
- Desenvolvimento de corantes naturais alternativos à base de extratos ricos em clorofilas obtidos a partir de partes aéreas de cenoura 2022
- Functionality assessment of Scolymus hispanicus (golden thistle) for its daily-basis incorporation in the Mediterranean diet 2022
- Nutritional profile and mineral content of Sonchus asper: a Wild Edible Plant from the Mediterranean area 2022
- Nutritional and chemical study of the fruits of Rubus fruticosus L. var. 'Triple Crown' as a food source with high antioxidant capacity 2022
- Optimization of citric acid extraction from lime peels using response surface methodology 2022
- Perfil nutricional de resíduos de morango, mirtilo e framboesa 2022
- Nutritional Composition and Biological Activity of Goldenberry (Physalis peruviana L.): An Emerging Fruit Crop in Portugal 2021
- Plants from Lamiaceae family as a source of essential oils with bioactive properties 2021
- Recovering citric acid from orange juice production residues 2021
- Nutraceutical formulations: Addition of natural ingredients as preservatives 2021
- Red Algae as a source of nutrients with antioxidant potential 2021
- Development of bio-based ingredients from underused trees and shrub species for industrial application 2021
-
livro
-
documento
- Development of a sustainable mediterranean-inspired snack: green extraction of bioactive compounds and biopolymer packaging 2025
- Amêndoas consorciadas com outras culturas cultivadas em Selca (Croácia): estudo das propriedades nutricionais e bioatividades 2024
- Obtenção de estatinas e ergosterol de bio-resíduos de Agaricus bisporus: extração convencional vs emergente 2024
- Evaluation of the nutritional properties and mineral composition of almonds intercropped with chickpeas and clover in different irrigation systems in northeastern Portugal 2024
- Almonds intercropped with other crops cultivated in Croatia: study of nutritional properties and bioactivities 2024
- Evaluation of the nutritional, chemical and mineral composition of intercropped almonds cultivated in Croatia 2024
- Waste to wellness: hypocholesterolemic solutions from mushroom residues, boosting circular economy 2024
- Bioactivities of xylooligosaccharides obtained from olive pits. 2024
- Unveiling the potential of Euphorbia species as sustainable sources of bioactive compounds for the food and pharmaceutical industries 2024
- By-Products From Supercritical Fluid Extraction Exhibit Promising Antioxidant Capacity After Simulated Digestion 2024
- Exploring phytochemical diversity and biological activities of Hypericum japonicum and Hypericum sampsonii: Potential for natural product-based applications 2024
- Caracterização do perfil fenólico e potencial antioxidante de amêndoas cultivadas sob diferentes condições de irrigação no nordeste de Portugal 2023
- Pigmentos naturales bioactivos: Avances significativos para la industria alimentaria. 2023
- Effect s of Drought Stress on the Chemical Composition and Bioactive Properties of Cichorium spinosum L. 2023
- Potencial de Pigmentos Naturais Bioativos: Técnicas de Extração Convencionais e Não Convencionais, Métodos de Estabilização e Aplicações na Indústria Alimentar 2023
- Potencial de Pigmentos Naturais Bioativos: Técnicas de Extração Convencionais e Não Convencionais, Métodos de Estabilização e Aplicações na Indústria Alimentar. 2023
- Evaluation of the antibacterial potential of phytochemical-rich extract derived from Hypericum japonicum on clinical and food-borne bacterial strains. 2023
- Potential use of Euphorbia hirta and Euphorbia jolkinii extracts as antimicrobial agents against three clinical bacteria 2023
- Valorização dos resíduos sólidos provenientes da produção de vinho tinto com potencial aplicação na indústria alimentar 2022
- Assessment of the nutritional, chemical, and bioactive profile of strawberry fruit industry bio-residues 2022
- Valorização de bio-resíduos de morango, mirtilo e framboesa para aplicação na indústria alimentar 2022
- Nutritional and chemical profile of grape pomace generated in red wine production 2022
- Estudo nutricional e químico dos frutos de Rubus fruticosus L. var. 'Triple Crown' como fonte alimentar com alta capacidade antioxidante 2022
- Impacto de diferentes métodos de produção agrícola no perfil nutricional de beldroega (Portulaca oleracea L.) 2022
- IntegraValor - integrated strategy of valorization of agri-food waste. 2022
- HPLC-DAD-(ESI)-MS/MS analysis as the first step to metabolic fingerprinting medicinal herbs: the case of underexploited Euphorbia species 2022
- Antioxidant activity and GC-MS characterization of Juniperus communis and Cistus ladanifer essential oils 2021
- PHENOLIC COMPOUNDS FROM A MARANTHACEAE SPECIES : EXTRACTION , CHARACTERIZATION AND BIOLOGICAL PROPERTIES 2021
- Las algas como prometedora fuente de nutrientes para la dieta 2020
- Otimização da extração e estabilização de um aditivo natural à base de catequina, a partir de frutos de Arbutus unedo L. 2018