publicações selecionadas
-
artigo de revista
- Variability in Chemical Profile and Bioactivities of the Flesh of Greek Pumpkin Landraces. Horticulturae. 2023
- Bioactive metabolites from seaweeds: identification of species and compounds with high potential application in UV-protective formulations. Green Chemistry. 2021
- Uma nova era para Quercus spp.: sustentabilidade de recursos naturais subvalorizados. Riscos e Alimentos - ASAE. 2016
- Smothies comerciais: Estabilidade dos compostos antioxidantes. TecnoAlimentar-Revista da Indústria Alimentar. 2015
-
artigo de conferência
- Perfil mineral e fitoquímico de microvegetais de acelga biofortificados com selénio 2024
- Biofortification of Swiss chard microgreens with selenium under indoor vertical farming 2024
- Vertical farming of micro- and baby greens: Influence on organic acid, free sugar, betalain, and phenolic compound contents 2024
- Melhoria do valor nutricional de microvegetais de acelga através de biofortificação com selénio em agricultura vertical 2024
- Biofortificação de microvegetais de acelga através de fertirrigação com selénio 2024
- Biofortification of Swiss chard baby leafy greens with selenium and iodine in indoor vertical farming systems 2023
- Uso sustentável da abóbora: extratos de subprodutos de abóbora egípcia como conservantes natural 2023
- Integrative and sustainable strategy for the valorization of pumpkin by-products 2023
- Caracterização cromatográfica de compostos bioativos obtidos a partir de casca, sementes e fibras remanescentes do aproveitamento industrial da polpa de abóbora 2022
- Composição química e bioatividades do epicarpo de Nephelium Lappaceum 2022
- Recuperação de subprodutos da indústria alimentar para extração otimizada de compostos fenólicos 2022
- Evaluation of the potential preservative capacity of pumpkin (Cucurbita maxima Duchesne) by-products 2022
- The identification of preservative compounds from pumpkin fruit peel for the development of a fruit pulp product 2022
- Natural ingredients obtained from Brassica Oleracea L. waste 2022
- Chemical composition of Sicana odorifera (vell.) Naudin epicarp 2021
- Flavonoid composition and in vitro anti-proliferative activity of the hydroethanolic extract of Garcinia mangostana L. pericarp 2021
- Otimização da extração de antocianinas a partir de epicarpos de jabuticaba e validação da capacidade corante do extrato numa matriz alimentar 2019
- Perfil fenólico e propriedades bioativas do epicarpo de jabuticaba 2019
- Extraction of mushrooms relevant compounds through gamma and electron beam irradiation 2017
- Nova formulação nutracêutica à base de extratos fenólicos microencapsulados de partes vegetativas de Fragaria vesca L. silvestre 2016
- Influence of packing material on the quality parameters and bioactivity of smothies. 2016
-
capítulo de livro
-
documento
- Impact of selenium biofortification on the mineral and phytochemical profiles of Swiss chard microgreens produced under indoor conditions 2025
- Sustainable use of apple pomace as a new functional ingredient due to its enhanced antioxidant and prebiotic properties 2024
- Apple Pomace: Antioxidant and Prebiotic Potential 2024
- Apple pomace as a sustainable source of prebiotics 2024
- Exploring Bioactive Compounds in Lettuce Wastes and Losses 2024
- Employing apple pomace as a natural and functional ingredient for application in the food and nutraceutical industries 2023
- Recovery of phenolic compounds in the apple production chain following a circular approach 2023
- Turning apple pomace into high-added-value compounds for application in the food and nutraceutical industries 2023
- Investigação das propiedades nutricionais e bioativas do bagaço 2023
- Recuperação de compostos fenólicos da cadeia de produção de maçã: uma perspetiva circular 2023
- Investigating the bioactive properties of apple pomace: unlocking its potential 2023
- Identificação e otimização da extração de compostos fenólicos de cascas de abóbora 'Butternut squash' 2022
- Pharmacological potential of green tomato glycoalkaloids: an overview 2021
- Jabuticaba (Myrciaria jaboticaba (Vall.) O. Berg) residue as a source of bioactive molecules 2019
- The use of wild fruits of Fragaria vesca L. In preparations with bioactive properties: Chemicals characterization, antioxidante, antibacterial and antibiofilms activitites 2016
- The use of wild fruits of Fragaria vesca L. in preparations with bioactive properties: chemical characterization, antioxidant, antibacterial and antibiofilm activities. 2016
- Caracterizaçao croatográfica de moléculas bioactivas em frutos silvestres de Fragaria vesca L. 2016
- Effect of gamma irradiation on macro and microelements of Boletus edulis bull.: fr. and Hydnum repandum L.: FR 2014
- Electron-bean irradiation at low doses preserves dietary fiber content in Boletus edulis BULL.: FR. wild mushroom 2014