selected publications
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academic article
- Diversity assessment in the Portuguese genebank collection of tomato (Solanum lycopersicum L.) accessions: Insights for breeding and sustainable conservation. Scientia Horticulturae. 313:1-14. 2023
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chapter
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conference paper
- Biological and phytochemical evaluation of methanolic extracts from ennyroyal and lavender species of the portuguese flora. 20-22. 2022
- Table tomato leaves are a sustainable source of rutin and display antioxidant, antihemolytic and antimicrobial activity 2021
- Tomato plant biomass: from agricultural by- products to bioactive extracts with industrial application 2021
- Análise cromatográfica de compostos hidrofílicos em acessos de tomate (Solanum lycopersicum L.) conservados ex-situ 2017
- Caracterização do perfil em tocoferóis e ácidos gordos de uma coleção de germoplasma de tomate (Solanum lycopersicum L.) 2017
- Caracterização química de uma coleção de germoplasma de variedades tradicionais de tomate com recurso a diferentes técnicas cromatográficas 2017
- Importância da caracterização de germoplasma de variedades tradicionais de tomate para consumo em fresco 2017
- Influência da origem geográfica no perfil fenólico de Lavandula pedunculata (Mill.) Cav. 2017
- Propriedades nutricionais e compostos bioativos de acessos de tomate conservados no Banco Português de Germoplasma vegetal 2017
- Valorização de subprodutos da cultura do tomate para obtenção de ingredientes bioativos de valor acrescentado 2017
- Ácidos fenólicos e flavonoides glucosilados em Lavandula pedunculata (Mill.) Cav 2017
- The genus Brassica. A shared cultural heritage in the Iberian Peninsula. 527. 2014
- Tools to support trainers, learners and professionals for a good practice of plant wild harvesting. 633. 2014
- Traditional varieties and associate produces: conserve to valorize.. 523. 2014
- Gathering tradition, sowing the future! Some examples linking formal and informal seed systems from the North of Portugal. 5. 2012
- Management and sustainable use of medicinal and aromatic plants as a contribution to the valorisation of the rural areas: an ethnobotanical approach. Revista de Fitoterapia. 2010
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document
- Biological and Phytochemical Evaluation of Methanolic Extracts from Pennyroyal and Lavender Species of the Portuguese Flora 2022
- TABLE TOMATO LEAVES ARE A SUSTAINABLE SOURCE OF RUTIN AND DISPLAY ANTIOXIDANT, ANTIHEMOLYTIC AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY 2021
- From table tomato by-products to bioactive food ingredients 2020
- Análise cromatográfica de compostos hidrofílicos em acessos de tomate (Solanum lycopersicum L.) conservados ex-situ 2017
- Caracterização do perfil em tocoferóis e ácidos gordos de uma coleção de germoplasma de tomate (Solanum lycopersicum L.) 2017
- Caracterização química de uma coleção de germoplasma de variedades tradicionais de tomate com recurso a diferentes técnicas cromatográficas 2017
- Influência da origem geográfica no perfil fenólico de Lavandula pedunculata (Mill.) Cav. 2017
- Importância da caraterização de germoplasma de variedades tradicionais de tomate para consumo em fresco 2017
- Propriedades nutricionais e compostos bioativos de acessos de tomate conservados no Banco Português de Germoplasma Vegetal 2017
- Valorização de subprodutos da cultura do tomate para obtenção de ingredientes bioativos de valor acrescentado 2017
- Ácidos fenólicos e flavonoides glucosilados em Lavandula pedunculata (Mill.) Cav. 2017
- Influência da origem geográfica no perfil fenólico de Lavandula pedunculata (Mill.) Cav 2017
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journal article
- Valorisation of table tomato crop by-products: Phenolic profiles and in vitro antioxidant and antimicrobial activities. Food and Bioproducts Processing. 307-319. 2020
- Phenolic composition and antioxidant properties of ex-situ conserved tomato (Solanum lycopersicum L.) germplasm. Food Research International. 1-9. 2019
- Phenolic Composition and Bioactivity of Lavandula pedunculata (Mill.) Cav. Samples from Different Geographical Origin. Molecules. 1037. 2018
- Conservation and sustainable uses of medicinal and aromatic plants genetic resources on the worldwide for human welfare. Food Research International. 8-11. 2016