member of Olive crop protection in sustainable production under global climatic changes: linking ecological infrastructures to ecosystem functions Protecção contra pragas da oliveira: fomento da acção dos inimigos naturais pelo estabelecimento da flora autóctone
selected publications conference paper A maturação como fator determinante na atividade antioxidante e composição fenólica em frutos da Cv. Cobrançosa. 1866-1871. 2014 Azeitonas de mesa transmontanas: contributo para a sua caracterização e bases para a criação de uma nova Denominação de Origem Protegida (DOP). 33-33. 2012 Actividade antioxidante de azeitonas verdes descaroçadas produzidas em Trás-os-Montes: estudo do efeito da cultivar.. 52-52. 2009 Effect of different attractants used in Olipe traps for olive fly mass-trapping on parasitoids in the Northeast of Portugal. 2009 Influência da cultivar nas características sensoriais de azeitonas verdes descaroçadas produzidas em Trás-os-Montes.. 29-29. 2009 Actividade antioxidante de azeitonas descaroçadas tipo “Alcaparras” 2007 Caracterização química de azeites elementares da região de Trás-os-Montes. 2007 Composição fenólica e actividade antimicrobiana em azeitonas descaroçadas “Alcaparra” produzidas em Trás-os-Montes. 325-328. 2007 Olive oil from the cultivars of Trás-os-Montes region (Northeast of Portugal): quality and chemical composition. 2007 Actividade antioxidante de azeitonas descaroçadas tipo “Alcaparras” 2006 Characterization of several olive (Oleae europaea L.) cultivars based on fatty acids, triacilglycerol and tocopherol compositions.. 100-100. 2006 Effect of the olive fruit fly and the olive antrachnose on oil quality of some Portuguese cultivars. 2005 Modelling dissolution of sparingly soluble powders. 243-246. 1997 Modelling the dissolution kinetics of ibuprofen. 37-37. 1995 document Atividade antioxidante de azeitonas descaroçadas tipo "Alcaparras" 2007 Actividade antioxidante de azeitonas descaroçadas tipo "Alcaparras" 2006 journal article Effect of the cleaning and disinfection methods on the hygienic conditions of fermentation tanks of table olives (Olea europaea L.) Negrinha de Freixo cultivar. Food Microbiology. 1-10. 2024 thesis Caracterização quimica e actividade biológica de azeitonas verdes descaroçadas "alcaparras" produzidas em Trás-os-Montes 2008
co-principal investigator on Olive crop protection in sustainable production under global climatic changes: linking ecological infrastructures to ecosystem functions awarded by Fundação para a Ciência e Tecnologia 2013 - 2015 Sustainable control of olive pests: enhancement of natural enemies' activity through the establishment of native floral vegetation awarded by Fundação para a Ciência e Tecnologia 2010 - 2013