membro Cogumelos Silvestres Portugueses: Caracterização química e estudo funcional de propriedades antiproliferativas e proapoptóticas em linhas celulares cancerígenas
publicações selecionadas artigo de conferência Avaliação da actividade antioxidante de extractos de plantas medicinais e aromáticas de Trás-os-Montes por métodos electroquímicos 2011 Análise e identificação das antocianinas de couve rôxa (Brassica spp.) 2004 Análise e identificação das antocianins do mirtilo da Madeira (Vaccinium padifolium) e do mirtilo dos Açores (Vaccinium cillyndraceum) 2003 Anthocyanin stability: a chemometrical approach 2002 Anthocyanins from pomegranate (Punica granatum L.) 2002 Polyacylated anthocyanins from Hebe 2002 Colours of pure anthocyanidin 3-glucosides in aqueous solutions during storage 1999 Colour and stability of pure anthocyanins in aqueous solutions at high pH values 1998 artigo de revista Chemical, biochemical and electrochemical assays to evaluate phytochemicals and antioxidant activity of wild plants. Food Chemistry. 2011 Anthocyanins in blue berries of Vaccinium padifolium. Phytochemistry. 1999 Colour and stability of pure anthocyanins influenced by pH including the alkaline region. Food Chemistry. 1998