publicações selecionadas
-
artigo de revista
- Efficacy of Olive Leaf Extract in Improving Blood Pressure in Pre-Hypertensive and Hypertensive Individuals: A Systematic Review and Meta-Analysis. Phytotherapy Research. 2025
- Phytotherapy: A Systematic Review for the Treatment of Hypertension. Journal of Herbal Medicine. 2025
- Olive oil consumption confers protective effects on maternal-fetal outcomes: A systematic review of the evidence. Nutrition Research. 2023
- Olive Leaf Tea Impact on Postprandial Glycemia: A Randomized Cross-Over Trial. Foods. 2023
- Prediabetes Intervention with Olive Leaf Tea (PREVENT): a study protocol for a randomized, triple-blinded, placebo-controlled clinical trial. Trials. 2023
- Cut Points of the Conicity Index and Associated Factors in Brazilian Rural Workers. Nutrients. 2022
- Consumo de azeite e adesão ao padrão alimentar mediterrânico entre académicos de origem lusófona. RevSALUS - Revista Científica da Rede Académica das Ciências da Saúde da Lusofonia. 2022
- Systematic Review of the Effects of Coffee or Its Components on Platelets and Their Regulators. Journal of Caffeine and Adenosine Research. 2021
- Associations between fruit and vegetable variety and low-grade inflammation in Portuguese adolescents from LabMed Physical Activity Study. European Journal of Nutrition. 2018
- Dietary inflammatory index and inflammatory biomarkers in adolescents from LabMed physical activity study. European Journal of Clinical Nutrition. 2018
- Associação entre a saúde materna e a saúde do recém-nascido em Porto, Portugal. Journal Health NPEPS. 2018
- BMI and the perception of the importance given to sexuality in obese and overweight people. BMC Health Services Research. 2016
-
artigo de conferência
- Challenge-based innovation: a co-design challenge development proposal in an immersive context 2025
- Avaliação do estado nutricional de crianças com idades menor ou igual a 5 anos internadas no hospital nacional Simão Mendes - Guiné-Bissau 2024
- Ecossistema de inovação social para vida saudável 2024
- Skill development in health sciences: active methodologies in higher education 2023
- A aposta na cocriação de inovação para a criação de valor económico e social em meio rural. IV Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias. 2022
- Efeito de intervenções nutricionais com recurso à culinária saudável na alimentação: revisão sistemática da literatura. Revista de Alimentacao Humana. 2022
- Impact of the "Escola de Nutrichefs" program on the quality of school snacks on 1st cycle children, during the covid-19 pandemic - pilot study. Revista de Alimentacao Humana. 2022
- Lifestyle changes among university students in Portugal during the COVID-19 pandemic: the finescop study. Revista de Alimentacao Humana. 2022
- Postprandial glycemia after a high-rich carbohydrate meal: a randomized cross-over clinical trial on olive leaf tea effect 2022
- Projetos de inovação e cocriação como fatores de valor económico e social em meio rural 2022
- Relação entre a alimentação e saúde materna com a saúde do recém-nascido 2018
- Perfil Alimentar dos Trabalhadores de uma Empresa contendo Diferentes Postos de Trabalho. Revista de Alimentacao Humana. 2012
-
livro editado
-
capítulo de livro
-
poster de conferência
- Consumo de alimentos ultraprocessados e comportamentos de compulsão alimentar nos estudantes do Campus de Santa Apolónia 2024
- Consumo de alimentos ultraprocessados: Relação com o índice de massa corporal dos estudantes do Campus de Santa Apolónia 2024
- Estado nutricional das crianças com idades menor ou igual a 5 anos no Hospital Nacional Simão Mendes – Guiné Bissau 2023
-
documento